Hertha E4 verliest van Desto met 4-3

28 september 2014

De toppers van de E4 reisden af naar Vleuten om daar op het mooie nieuwe sportpark te gaan strijden met de leeftijdsgenoten van Desto. Onze jonge Herthanen stonden gedeeld eerste met Desto, beide 2 gespeeld en 6 punten. Dit voor wat het waard was zo vroeg in de competitie. Wederom vele ouders, familieleden en overige supporters die mee waren gereisd naar het zonnig Vleuten.

Desto was een team wat bestond uit veel tweede jaars E spelers. Die hebben wij ook, maar deze Utrechtse heren waren gemiddeld een kop groter, en ook in de breedte ietsjes voller. Neem alleen de aanvoerder al, je vroeg je af waar hij zijn brommert had geparkeerd! Enfin, terug naar de wedstrijd. De Oranje-zwarten namen de aftrap, en lieten direct zien dat het een "echte" wedstrijd zou gaan worden. Links en rechts werden de Herthanen overrompeld en kregen zij diverse "keekies" te verwerken. Na 6 minuten lag de bal achter Steve in het doel. Dat was even een domper, de mannen waren groter, maar de kleine Finn en James natuurlijk veel behendiger. Dat de Herthanen niet onderdeden liet Finn zien. Na goed doorzetten wist hij in de 9de minuut de 1-1 binnen te schuiven. Na de Vinkeveense gelijkmaker volgde het spel heen en weer, met kansen voor beide doelen. Steve keepte weer een wereld partij en hield zijn doel lekker schoon. Geen rotzooi in het doel, maar beter nog ook geen tegendoelpunt. De hele Vinkeveense supportersschare liet zich horen toen Matthijs heel "cool" de 1-2 binnen tikte. Lekker Matthijs zo vlak voor de rust.

In de rust werden de mannen gewezen op feit dat ze hun posities beter moesten vasthouden. Ook werden zij geprezen voor de inzet en strijdlust. Of de mannen van de E4 met hun hoofd in de wolken liepen naar alle lof weten we niet, maar feit was wel dat binnen 5 minuten na de aftrap de voorsprong uit handen was gegeven. Desto scoorde 2 keer in 5 minuten. De jonge Herthanen leken als adders gestoken, de vechtlust en inzet werd opgeschroefd en met een alles of niets offensief werd de strijd aangegaan met Desto. Corné leek de held van Hertha te worden, 1 minuut voor tijd wist hij de 3-3 binnen te tikken bij de tweede paal. Prima resultaat, met een gelijkspel konden we leven. Echter was het toch weer het dekselse Desto wat direct na de aftrap in de eerste de beste aanval via een puntertje wist te scoren, 4-3. Hertha haalde alles uit de kast om een gelijkmaker in de allerlaatste minuten te forceren maar helaas ontbrak het aan overzicht en kracht om de gelijkmaker te maken. Kansen waren er, alleen lukte het niet meer. De eerste verliespartij was een feit. De mannen werden na afloop gecomplimenteerd met hun inzet en werklust. Volgende week wacht de kraker tegen Argon, deze zal gespeeld worden op Herthanello om 10:00 uur.