Wedstrijdverslagen E1 ook volle buit tegen Nieuw-Sloten

22 september 2014

De herfst is duidelijk nog lang niet ingetreden in Nederland en ook op Herthanello is het eigenlijk nog hoogzomer. Na de knappe inhaalrace van vorige week in en tegen Amstelveen, hadden de E1-toppers terecht de zomer in hun bol. Van 3-0 met rust naar 3-4, is niet mis! Maar overschatting dreigt dan snel, dus ze moesten niet in zeven Nieuw-Sloten tegelijk gaan lopen en niet weer snel op achterstand komen

Dan maar rap uit de startblokken tegen de Amsterdammers. Mats Klinkhamer begon sterk en schoot hard op doel, het schot werd gekraakt maar Niels Schoonderbeek schoot knap de afvallende bal uit de draai binnen; en dat in de eerste minuut! Iets van verandering van brood doet spijs eten.. Dus dat smaakte naar meer en Mats bereikte drie minuten later met een schitterende, hoge steekbal opnieuw Niels die alleen maar de punt van z’n schoen er tegenaan hoefde te zetten voor 2-0. Daarna bleven de doelpunten een beetje uit. Wel bleven de Herthanen goed overspelen en de buitenkanten zoeken waar Alfie Irving en Tijn Eekhoudt het goed breed hielden. Nieuw-Sloten kwam er wel iets meer uit dan de eerste tien minuten, wat voor ruimte zorgde achter hun laatste linie. Opnieuw was het Mats die een uitstekende steekbal afleverde, dit keer aan het adres van Mees van Zijtveld die keurig de 3-0 binnen schoof. Vlak daarna was het jammer genoeg al snel 3-1, bij praktisch de eerste kans van de tegenstander en vlak voor rust was het zelfs 3-2.

Dat was toch een beetje anders dan vorige week. Er werd goed gevoetbald, maar men leek wel te vertrouwen in een goede afloop. Weer de scherpte erin, een scheppie er bovenop en knallen. Maar het was Nieuw-Sloten die de gelijkmaker op het bord bracht na 10 minuten in de tweede helft. Mats raakte nog de bovenkant van de lat en ook Sander de Vries en Michel Passet lieten zich meer en meer gelden in aanvallend opzicht, terwijl keeper Andy Theijsmeijer zijn doel verder goed verdedigde. Spits Cayden Hoekman, waarbij het deze wedstrijd allemaal net niet lukte, bleef hard werken en zag zijn doorzettingsvermogen beloond worden: hij knokte zich knap langs zijn fysiek sterkere tegenstander en schoot hard via de onderkant van de lat de bal achter de kansloze keeper. Klasse Cayden, zo moet het!

Zes uit twee: samen met Pancratius en FC Aalsmeer en volgende week de uitwedstrijd tegen de laatstgenoemde op het programma. Weer een mooie week in het verschiet dus!