Hertha E4 met kleine winst langs Kockengen E3

20 september 2014

Vandaag stond de wedstrijd tegen Kockengen op de rol. Twee E4 toppers, Corné en Matthijs ontbraken vanwege een weekend verlof. Daar in tegen was Abel Bulthuis bereid gevonden om in te vallen en dit deed hij met verve. Zoals gezegd dus, tegen Kockengen op veld 5B. Echt gras, vers gemaaid want de plaggen gras lagen nog op het veld. De terreinknecht van dienst was deze schijnbaar vergeten op te harken. Maar vooruit, echt gras, nog nat van de nacht ervoor maar er kon gevoetbald worden en daar gaat het uiteindelijk allemaal om.

Hertha begon met Lars op linksachter, James op midden achter, Sem op rechtsachter, Abel linksvoor, Niels op midden voor en Thijs op rechtsvoor. Sander en Finn begonnen in de wissel. Na de aftrap direct druk van Hertha kant. De tegenstander en bal werden opgejaagd en na goed doorgaan van Niels die uithaalde op het doel, het schot werd door de keeper weggewerkt, kwam de bal voor de voeten van Thijs die de bal keurig in het mandje legde bij Kockengen, 1-0. Wat een start zeg! Direct na de aftrap was het weer Hertha die de tegenstander ver terug drukte op eigen helft. het was op dat moment wachten op de 2-0. Dit duurde tot de 6de minuut. Niels begon aan een solo en ronde beheerst af, 2-0. Weer twee minuten later, Hertha opnieuw in de aanval. De bal komt voor de voeten van Sander die uithaalt, en voor de keeper staat Niels te wachten die het schot van Sander toucheert waardoor de bal iets van richting verandert en de keeper kansloos laat, 3-0. De E4 toppers staan 3-0 voor binnen 10 minuten, een heerlijk gevoel. Maar Kockengen lijkt wakker geschud te zijn. De combinaties van Kockengen worden beter, de druk op de Hertha mannen neemt geleidelijk toe. Het duurt tot minuut 21, dan zijn de mannen van Kockengen onze Hertha mannen te slim af. Er wordt verkeerd gedekt en te slap gedekt waardoor Kockengen terug in de wedstrijd komt, 3-1. Binnen 2 minuten wordt het nog erger, wederom door verdedigende fouten, 3-2. Direct daarna het rustsignaal, tijd om de mannen van instructies te voorzien.

De instructies zijn gegeven en de tweede helft kan aanvangen. De geel zwarten uit Kockengen gaan door waar ze aan het eind van de eerste helft mee gestopt waren: aanvallen. Onze E4 toppers moeten alles uit de kast halen om het niet erger te maken. Kockengen blijft drukken en in een één op één situatie red keeper Steve zijn team: met een schitterende redding, de bal komt vol op zijn neus/wang beland de bal over het doel. Een actie later gooit hij zich letterlijk voor de bal, waardoor zijn knie vol geraakt wordt door de tegenstander, maar Steve wil en gaat door. Wat een vechtlust! HEt is duidelijk dat Kockengen meer wil en dat krijgen ze, het wordt 3-3 en erger nog het wordt 3-4. Van een 3-0 voorsprong na 3-3, en dan 3-4 achter. Waar de winst binnen handbereik was, naar een achterstand. De toppers halen alles uit de kast, spelen op het randje e nsoms er over heen daar waar het moet. Ze persen alles uit hun lijf, en 4 minuten voor tijd knalt Lars de 4-4 binnen. Iedereen uit zijn dak, ook het vele Vinkeveense publiek wat wederom weer de weg naar het sportpark heeft gevonden. Kockengen weer aan de aftrap, en Hertha vol op de aanval. in de 23ste minuut volgt de beloning voor de vecht en strijdlust van de mannen. Sem krijgt het leer voor zijn voeten en haalt heerlijk uit, 5-4. De ontlading is groot, de vreugde uiteraard ook. Nog een paar minuten alles uit de kast, want lang is het niet meer. Twee minuten later is het tijd en is de tweede competitiewinst binnen!