AMVJ B1 - Hertha B1 0-7

14 september 2014

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen. AMVJ B1 stond op het programma. We wisten totaal niet hoe deze ploeg zou spelen, maar hadden ons voorbereid op een stevig potje voetbal. Dit met idee dat ploegen rondom Amsterdam wellicht iets fysieker zouden spelen. Dit was nergens op gestoeld en alleen maar een gedachte. Thierry was er ivm een blessure niet bij dus kon de ploeg met veertien man aan de bak. Door Erik werd voor de wedstrijd nog de nodige tactiek doorgenomen. De ploeg die het snelst kan omschakelen in de spelsituaties zou uiteindelijk de winnaar worden. Direkt na het eerste fluitsignaal zette Hertha druk op de linies van AMVJ. Deze ploeg wist niet goed raad met het sterk aanvallende Hertha. Al in de 9e minuut kon Juul na een mooi voorzet van Jay scoren, tussen de benen van de keeper door. Dit smaakte naar meer. En dat gebeurde ook. Nog geen vijf minuten later schoot Rene de bal van rechts voor het doel, waar Jay in een keer de bal tussen de touwen van het AMVJ doel schoot. 0-2. Hertha bleef aanvallen. AMVJ kwam nagenoeg niet door de verdediging van Hertha heen. De hele eerste helft was Hertha de bovenliggende partij, maar de ploeg kwam niet meer tot scoren. Kansen genoeg, maar ze werden niet afgemaakt. Hierdoor was de ruststand dan ook 0-2. Na de rust was de opdracht duidelijk. Er moest gewonnen worden en het liefst met veel doelpunten verschil. Inmiddels was de wind iets gaan draaien. Voor de rust had Hertha tegen de wind in gespeeld, maar inmiddels kwam de wind meer dwars over het veld. Binnen vijf minuten nam Rene op rechts de bal aan en passte richting doel. Juul kon de bal aannemen en na het uitkappen van een verdediger scoren, 0-3. Wat later was de situatie omgedraaid en gaf Juul de bal voor en kon Rene de 0-4 aantekenen. AMVJ hield het inmiddels voor gezien. Ook nu kwam de ploeg nagenoeg niet binnen onze 16 meter. In de 18e minuut nam Rene een inworp. De bal werd aangenomen door de opgekomen Jur die met een schot de stand op 0-5 bracht. En dit was nog steeds niet de eindstand, want Juul wist opnieuw in de spits een verdediger uit te kappen en schoot de ploeg naar 0-6. De eindstand werd bepaald door Gino. Hij onderschepte de bal en begon aan een lange rush richting het doel van AMVJ. Hij passeerde wel een man of vijf van AMVJ en met een mooi schuiver in de linkerhoek werd de stand 0-7. Een hele mooie teamprestatie, want dat was het zeer zeker. Iedere speler heeft er hard voor gewerkt. Wie uiteindelijk scoort is niet belangrijk. Wat belangrijk is dat we als team met goed voetbal weten te scoren. Dat was mooi om te zien vanaf de zijlijn. Er waren mooie combinaties bij. Een puntje wat nog wel kan verbeteren is het positiespel, iets wat Erik terecht aan het einde van de wedstrijd opmerkte. Maar dat komt zeker goed. Maar wat een mooie start van her seizoen mannen.