Hertha wint eerste competitiewedstrijd met grote cijfers

07 september 2014

Hertha is de competitie uitstekend gestart met een simpele overwinning. In een eenzijdige wedstrijd won Hertha met grote cijfers van het matige SVOW (8-0).

De KNVB heeft dit seizoen besloten om ploegen in te delen op postcodegebied, waardoor Hertha dit seizoen het op zal nemen tegen veel nieuwe ploegen. Na een goede voorbereiding wist Hertha ook niet wat het moest verwachten van de gasten uit Weteringsbrug. Maar in de openingsfase van de wedstrijd bleek al snel dat SVOW tot de meest zwakke ploegen van de competitie zal behoren. De gasten hadden niks in te brengen en werden nauwelijks gevaarlijk. Hertha liet de bal goed rondgaan en was duidelijk een maatje te groot voor SVOW. Toch kon Hertha pas na 15 minuten spelen echt gevaarlijk worden. Na 25 minuten spelen was de wedstrijd eigenlijk al beslist door 2 goals van Bart de Groot. Hertha ging door doelpunten van Jorg Landwaart en Marco Weinreich met 4-0 de rust in.

Na rust zagen de toeschouwers op de Molmhoek een zelfde spelbeeld. SVOW kon niet gevaarlijk worden en Hertha speelde verzorgd voetbal. De Vinkeveners konden ook na rust de stand verder opschroeven. Wim Mollers, Marco Weinreich en Jorg Landwaart (2x) zorgden voor de 8-0 eindstand. Hertha deed wat het moest doen en won de wedstrijd simpel met ruime cijfers.

Zaterdag speelt Hertha tegen Sportief, er zal om 14.30 uur worden afgetrapt in Noorden.