Hertha F2 verslaat Legmeervogels F6 in eerste bekerwedstrijd

25 augustus 2014

Op papier oogde de nieuwe Hertha F2 als een veelbelovend team. Samengesteld uit een aantal kopstukken van de F3 en de F5 van vorig jaar. Maar toch was de spanning van de gezichten af te lezen bij de seizoensopening: een echte bekerwedstrijd. De jongens hadden er pas twee trainingen opzitten en waren na een lange zomervakantie nog niet echt wedstrijdfit. En zouden ze wel voldoende op elkaar ingespeeld zijn in deze nieuwe samenstelling? Ook de tegenstander, Legmeervolgels F6 was een onbekende. Veel vraagtekens dus voorafgaande aan de wedstrijd. Maar die zouden snel worden weggenomen. Hoewel een enorme onweersbui het gras in Uithoorn vlak voor de wedstrijd had doorweekt, brak toch het zonnetje door op het moment dat de mannen aan de aftrap verschenen. Nadat vervolgens één minuut stilte in acht was genomen wegens het overlijden van een van de elftalleiders van Legmeervogels, konden de mannen dan echt beginnen aan de eerste wedstrijd van het seizoen.

Hertha was meteen dreigend. En hoewel Legmeervogels kranig weerstand bood, was het na enkele minuten plotseling raak. Tim Stubbe, de topscorer van de F5 van vorig jaar, wist vrij eenvoudig de keeper te omspelen op aangeven van Jasper Mons. En niet veel later maakte hij op soortgelijke wijze ook de 0-2. Daarna was het de beurt aan Legmeervogels, dat er een paar keer dreigend uit kwam. Maar de stugge verdediging van Hertha (Tim Wolfgramm, Pelle Reijers en Wes Twaalfhoven) gaf eigenlijk niets weg, zodat gelegenheidskeeper Stijn Jansen een rustig ochtendje had. Vlak voor rust completeerde Tim Stubbe een onvervalste hattrick na aangeven van Lars van den Berg en bracht daarmee de stand op 0-3 . Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist. In de tweede helft kwam Legmeervogels wel wat meer in de wedstrijd. Het spel ging nu over en weer en Hertha nam misschien ook iets teveel risico nadat het dankzij een goede voorzet van Yassine Mansi op Tim Wolfgramm toch 0-4 was geworden. De Hertha backs trokken daarna wel erg sterk naar voren toe waarna Legmeervogels de eer wist te redden dankzij een knappe solo van hun spits: 1-4. Hertha liet vervolgens nog een grote kans onbenut omdat een penalty van Lars van den Berg op de paal belandde. Vlak voor tijd was het vervolgens nogmaals aan Tim Wolfgramm om de 1-5 op het scorebord te laten noteren, wederom na een knappe voorzet en krachtig doorzetten van Yassine Mansi. Zo bleek dat de naam Tim in deze wedstrijd goed was voor veel doelpunten: 3 van Stubbe en 2 van Wolfgramm. Hertha beleefde zodoende een prachtige openingswedstrijd en heeft meteen duidelijk gemaakt dat het niet alleen op papier een ijzersterk team is!