Hertha 4 onderuit in Vinkeveen

16 september 2024

De eerste bekerwedstrijd van Hertha 4 tegen NITA die met 10-2 werd gewonnen kreeg geen vervolg. Tegen ‘s-Graveland 5 moesten de mannen aan de bak. In de eerste helft golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams. ‘s-Graveland voetbalde heel compact en hield de bal prima in de ploeg . Hertha moest het hebben van snelle uitvallen. Het leek er op dat er een 0-0 ruststand zat aan te komen maar ‘s-Graveland sloeg toe in de laatste minuut. Na een verkeerde kopbal wipte de spits van de tegenstander de bal over de keeper in het doel. 0-1.na de rust gaf Hertha gas en dat leverde een aantal kansen op. Uit een corner voor Hertha kopte een van de mannen maar de keeper stompte de bal weg waarna er weer op doel werd geschoten. Ook die bal belandde weer bij een Herthaspeler die vanaf drie meter overschoot. Een minuut later stond de Hertha verdediging te slapen en was het 0-2. Vervolgens volgde er een spannend halfuurtje waarin Hertha aandrong maar de kansen niet verzilverde. Kort voor tijd was het dan toch raak . Martijn kopte de 1-2 binnen. Met nog drie minuten te gaan lukte het niet om er een gelijkspel uit te slepen. Op naar de volgende wedstrijd op woensdagavond in Hilversum.