MENU
 

Hertha Mini's

14 juli 2024

Jonge kinderen kunnen terecht bij de mini's, deze trainen op woensdag van 15.15-16.15 uur en op zaterdag van 09.00-10.00 uur. Wedstrijdjes spelen zal vanaf ca 6/7/8 jaar zijn, verschilt per kind wanneer ze eraan toe zijn. Normaliter is onze adviesleeftijd om te starten vanaf 5 jaar (of bijna 5), maar we zijn hier flexibel in. Er lopen meerdere kindjes van 4 jaar bij de mini's. Het gaat er vooral om dat een aantal zaken goed gaan;

  • Uw kind durft/vindt het leuk te trainen met 'onbekende' kindjes en een 'onbekende' trainer
  • Uw kind kan aanwijzingen opvolgen/luisteren naar een uitleg (onze ervaring is dat dit vaak pas echt goed lukt na een half jaar basisschool)
  • Uw kind kan zich staande houden in een partijtje en durft mee te doen
  • Uw kind is niet overdreven bang is (of veel aan het huilen)

Bij kinderen onder de adviesleeftijd van 5 jaar kijken we dus vooral heel erg naar het kind en na 3 proeftrainingen zal er een advies komen vanuit de trainer of het te vroeg is of dat hij kan starten. Bij kinderen die alle kanten uit vliegen, luisteren naar een uitleg nog lastig vinden, veel huilen, etc. kan het advies zijn om nog een half jaar of jaar te wachten. Echter, we merken dat sommige kinderen die bij ons komen van 4 jaar echt liefhebber van het spelletje zijn en al heel gedreven zijn om mee te doen. Dus leeftijd zegt ons minder dan gedrag. We hebben zelfs een kind van 3 jaar en 10 maanden mee laten doen met de mini's, die zonder problemen mee kon komen.

Kortom, zodra jullie denken dat jullie kind kan voldoen aan de bovenstaande zaken, kan je komen proef trainen op woe of za. Na drie proeftrainingen is er overleg of er gestart kan worden en volgt een definitieve inschrijving.

Aanmelden voor proef trainen kan via info@hertha.nl

Naar het overzicht