Buitenveldert-8 Hertha-4. Uitslag 4-1

27 november 2023

Na de bizarre bekernederlaag van vorige week moest het door vele blessures geteisterde Hertha aan de bak tegen Buitenveldert. Door verkeerschaos rond Amsterdam begon de wedstrijd veertig minuten later dan normaal. Geen warming up dus meteen beginnen. Buitenveldert begon sterk en zette Hertha meteen onder druk. Thijs was alert en hield zijn team op de been door een aantal mooie reddingen. Bij een kopduel bleven twee spelers liggen. Gelukkig konden beiden weer verder maar Niels liep een fors blauw oog op door de botsing. Bij een te zachte terugspeel bal schoot de keeper van buitenveldert tegen Daan aan en dat was 0-1. De achterhoede van Hertha was zijn plaats nog aan het zoeken toen vanaf de aftrap door Buitenveldert de gelijkmaker werd binnen geschoten. 1-1. Hertha kreeg het steeds moeilijker en vlak voor de rust lag de 2-1 in het net. Na de rust stond Hertha nog niet goed en binnen twaalf minuten was het 4-1. Buitenveldert probeerde nog van alles maar Hertha stond verdedigend steeds op de goede positie. Omdat in het leukste team van De Ronde Venen een aantal jarigen waren werd er in de Hertha kantine een groot feest gegeven. Zo eindigde een verloren wedstrijd toch nog in feeststemming.