Ryan helpt hertha 4 aan de overwinning

30 oktober 2023

In Kudelstaart moest Hertha aan de bak tegen RKDES. Van de aftrap stoomde Hertha regelrecht richting doel van de tegenstander. Dat resulteerde in de eerste helft in een aantal fraaie kansen en al na tien minuten maakte Ryan de 0-1. Toen Sebastiaan er vijf minuten later nummer twee in schoot leek het pleit beslecht. Daarna grossierde Hertha in kansen maar op een of andere manier wilde de bal niet in het doel belanden. Dat het met de rust geen 0-5 stond verwonderde de toeschouwers. Hertha ging thee drinken met een 2-0 voorsprong. Na de rust schoot RKDES uit de startblokken met een paar gevaarlijke aanvallen maar de achterhoede stond paraat. Toch werd het na een goede aanval van RKDES 1-2 en na die goal kwam Hertha onder druk te staan. Er brak een rommelige fase aan met kansen over en weer tot Ryan na een mooie pass uit het middenveld de bal op pikte en verwoestend uithaalde.1-3. Van af dat moment gebeurde er niet meer zoveel en de wedstrijd kabbelde rustig naar het einde. Met weer drie punten in de tas ging iedereen tevreden terug naar Vinkeveen.