Hertha heeft uiteindelijk weinig moeite met Hercules

30 oktober 2023

Na een week vrij te zijn geweest, kon Hertha de volgende onbekende tegenstander verwelkomen op de Molmhoek. Hercules was ditmaal de tegenstander waar Hertha mee moest afrekenen. Na een matige seizoenstart kruipt Hertha langzaam op de ranglijst omhoog, hopelijk kan deze stijgende lijn vastgehouden worden. Hercules laat verschillende uitslagen zien en is daardoor vrij onvoorspelbaar. Wij begrepen dat Hercules veel schuift met de spelers vanuit het O21 team, waardoor er ook deze keer een erg jong team het veld op kwam lopen. Daarnaast hadden ze ook erg weinig spelers en blijkt uiteindelijk ook dat ze inderdaad de wedstrijd met 10 man gaan eindigen door niet te kunnen wisselen.

Opstelling: Luca, Kasper, Martijn (Donny 75’), Dennis, Niels Schaap, Tom, Delano (Danilo 65’), Niels Maas, Sep, Karel (Neville 65’), Mike (Julian 75’).

Eerste helft

Al na een paar minuten valt op dat de jongens van Hercules er niet heel veel zin in hebben en niet vaak met elkaar samen voetballen. Individueel zie je dat de spelers erg veel kwaliteiten hebben, maar als team loopt het nog niet zo soepel. Dan krijg je het gevoel dat deze wedstrijd wel te winnen moet zijn. Echter, je moet altijd uitkijken dat je dan niet een goal tegen krijgt door de individuele kwaliteiten van deze jonge jongens.

Je ziet de gehele wedstrijd dat Hertha het een stuk beter voor elkaar heeft en ook het spel bepaald. Het niveau wat Hertha normaal weet te halen, werd deze keer niet gehaald. Dat is ook lastig als de tegenstander weinig inbrengt en compact gaat staan rondom de eigen 16.

Eén keer moet Kasper ingrijpen om een uitbraak te voorkomen en pakt daar in de 27e minuut een gele kaart voor. Tot dit moment is de bal voornamelijk op de helft van Hercules geweest, alleen Hertha weet niet echt gevaarlijk te worden.

Een aantal minuten later weet Hertha toch op 1-0 te komen, vanuit een corner. Dit was een doelpunt wat deze wedstrijd nodig had, om Hertha even op weg te helpen naar het maken van doelpunten. De indraaiende corner wordt nog onderweg aangeraakt en Dennis weet daarna zijn hoofd er tegenaan te zetten. Het was geen harde, naar de grond gekopte bal, maar een mooie geplaatste kopbal richting de kruising. 32e minuut, 1-0!

Vanaf dit moment weet Hertha wat meer naar voren te drukken en kan het ondanks het vrij lage tempo toch steeds rondom het doel van Hercules blijven voetballen. Mike weet hier een penalty te creëren. Hij wordt tijdens het uitkappen onderuitgehaald en er was geen twijfel dat dit een penalty moest zijn. Met het vertrouwen van zijn gemaakte actie gaat Mike achter de bal staan om deze penalty te nemen en 3 minuten na de eerste goal de 2-0 te maken. Dit vertrouwen was helaas niet genoeg en de keeper houdt de genomen strafschop. Karel is wel heel alert en is doorgelopen op de afvallende bal, welke hij in de korte hoek alsnog afmaakt.

Weer 3 minuten later weet Hertha ook de 3-0 te maken en komen de doelpunten ineens allemaal kort achter elkaar. Tom wordt ingespeeld, neemt de bal aan en legt hem in zijn aanname gelijk panklaar om in te schieten en beloond zichzelf met een doelpunt. Het gevoel van een monsterscore begint nu wel weer terug te komen, ondanks dat de eerste helft al bijna voorbij is.

Nog voor rust maakt Mike alsnog zijn doelpunt en doet dit op een fraaie manier. Waar Niels Maas vanaf het middenveld te veel ruimte krijgt, ziet hij Mike de diepte in lopen. Met een hoge bal bedient hij Mike, waar Mike al heeft gezien dat de keeper te ver uit zijn goal is gekomen. Dan kan je natuurlijk

de bal aannemen en een 1 op 1 situatie creëren, maar Mike laat zien nog genoeg vertrouwen te hebben om de bal in één keer uit de lucht te schieten. Dit doet hij met een boogbal en is de keeper nooit meer in staat om de bal te redden.

Hertha had nog wat meer goals kunnen maken, maar waar de meeste spelers bij een 4-0 voorsprong wat meer voor eigen succes zouden gaan, werd de bal nu steeds nog één verder gegund aan een volgende speler. Hierdoor werd soms te lang gebreid aan een grote kans en had wat vaker op doel schieten misschien voor een grotere score gezorgd.

Tweede helft

In de tweede helft beginnen beide ploegen met niet te veel kansen. De individuele kwaliteiten bij Hercules blijf je steeds wel zien, maar uiteindelijk zit daar geen rendement bij. In de 65e minuut wordt er gewisseld en mogen Danilo en Neville nog gaan werken aan het doelsaldo. Dit kan aan het einde van de competitie misschien wel belangrijk worden, het lijkt er namelijk op dat een hoop teams aan elkaar gewaagd zijn.

Nog half koud in het veld weet Neville na 5 minuten de score inderdaad uit te breiden naar 5-0. Ook in de tweede helft was dus even tijd nodig om weer tot scoren te komen. Neville maakt een voorzet van Mike af en pikt zo na een paar weken van blessures gelijk weer zijn goaltje mee.

2 minuten later ziet Hertha een goal van Mike afgekeurd worden, waar je dus denkt dat weer eenzelfde soort scenario als in de eerste helft gaat komen. Nu maakt het afkeuren van een goal bij 5-0 wat minder uit, maar het is wel vervelend als zowel de scheidsrechter als de grensrechter van de tegenstander allebei niet weten wat ze aan het doen zijn. De grensrechter van de tegenstander heeft in 90 minuten misschien 10 meter gewandeld en de scheidsrechter deed zijn best, maar was gewoon te oud om nog een wedstrijd voor selectieteams te fluiten. De beste man had aan het einde van de wedstrijd hulp nodig om de score door te geven, omdat hij niet wist hoe dat moest.

Dat Hertha op dit moment niet al op een grotere voorsprong staat komt uiteraard niet door de scheidsrechter, maar de spelers zelf zouden eigenlijk iets moeten versnellen naar het eigen niveau. Al is dat uiteraard heel lastig tegen een matige tegenstander.

Na de wissel van Martijn en Mike voor Julian en Donny, weet Neville vrij snel de 6-0 te maken. Danilo komt op het middenveld vrij te staan tussen de linies. Hij luistert goed naar de coaching, draait door en ziet dat Neville 1 op 1 wordt gedekt door een Hercules verdediger. Neville maakt vanaf randje 16 een actie naar binnen en schiet de bal snoeihard hoog in de korte hoek vanaf de 16 meter. De keeper raakt de bal nog wel, maar kon de bal niet tegenhouden.

De laatste paar minuten had Hertha nog wat grote kansen kunnen afmaken en kunnen creëren en ziet het ook nogmaals een goal afgekeurd worden van Tom voor buitenspel, terwijl deze bal vanaf een speler van Hercules zelf kwam.

Helaas heeft Hertha niet een grotere score weten neer te zetten, maar schrijft het wel gewoon weer 3 punten bij en stijgt Hertha een paar plekjes op de ranglijst. Bovenin zit alles nog dicht bij elkaar en belooft het de komende weekenden dus spannend te worden. Daarnaast is het dus ook pijnlijk als er punten worden verloren, dat kan je in één keer een hoop plekken kosten.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Voorwaarts op het programma. Ook Voorwaarts is nog nooit eerder de tegenstander van Hertha geweest, maar dat kunnen we bij 9 van de 10 tegenstanders wel vermelden. Hopelijk kunnen we uitkijken naar weer een leuke wedstrijd! Tot volgende week!