Steyn en Daan beslissen bekerkraker Hertha 4

23 oktober 2023

Herta 4 kreeg Nita 4 op bezoek voor de bekerwedstrijd waar een winnaar uit moest komen om een ronde verder te gaan. Een vermakelijk eerste halfuur met twee aanvallende ploegen met kansen over en weer. Bij een aanval van Herta kwam van links een voorzet het strafschopgebied in. De Nita keeper en Niels sprongen beide naar de bal. Keeper zat er naast en Niels werkte de 1-0 binnen. Negen minuten later zag Hertha er verdedigend niet goed uit en Nita maakte de 1-1. Na de rust ging Hertha vol in de aanval. Een steekbal werd opgepikt bij de middenlijn door Steyn. Die slalomde door de Nita verdediging en haalde verwoestend uit. 2-1. De tegenstander liet dat niet op zich zitten en bij weer een aanval schoot Nita op de lat. Wat hachelijke momenten voor het Hertha werden door reservekeeper Vincent prima gekeerd. Het zag er steeds meer naar uit dat het op een gelijkspel zou eindigen maar in de laatste minuut kwam de keeper van Nita mee naar voren. De voorzet werd weggewerkt en kwam op de middenlijn bij Daan terecht. Die bedacht zich geen moment en schoot vanaf veertig meter de bal in het lege doel. Na een enerverende wedstrijd bekert Hertha door na deze fraaie 3-1 winst.