De Vecht 2- Hertha 4

16 oktober 2023

Onder het genot van enkele hagelbuien moest Hertha aan de bak in Loenen aan de Vecht. Het eerste kwartier liet Hertha zich verrassen door een paar snelle counters en stonden ze met 2-0 achter. Wakker geschut kwam Hertha terug en de 2-1 was een feit. Een paar fraaie kansen werden door de Vechtkeeper gekeerd . Hertha bleef aandringen maar uit een corner in de dertigste minuut viel doelpunt nummer drie. Een scheidsrechterlijke dwaling was de oorzaak dat Hertha gedurende tien minuten met tien man verder moest. De Vecht profiteerde en maakte de 4-1. De tweede helft liep uit op een fouten festival van de leidsman. Keeper van de Vecht laat de bal los, Hertha schiet de bal in de goal. Vrije trap voor de keeper. Handsbal van de Vecht, vrije trap voor de Vecht. Nog een gele kaart voor Hertha op de vraag waarom er een vrije trap werd genomen. Het aantal fouten wat de scheids maakte leidde er uiteindelijk toe dat hij 9 minuten voor het einde de wedstrijd af floot. Ondanks alle ergernissen bleven de spelers van beide teams zich fatsoenlijk gedragen. Dat Hertha de wedstrijd met 6-2 verloor was omdat De Vecht zijn kansen veel beter benutte.