Dat niet altijd de best voetballende ploeg de drie punten achter zijn naam erbij geteld krijgt heeft Hertha afgelopen zaterdag al voor de tweede keer dit seizoen meegemaakt.
In de uitwedstrijd tegen OSM, wist Hertha niet te winnen. Het enige wat de pijn verzacht is dat OSM werd gezien als één van de titelkandidaten, maar dat zij qua niveau erg tegenvielen. Echter, de winnende ploeg heeft altijd gelijk als het gaat om tactiek en uitvoering.

Opstelling: Luca, Kasper, Dennis, Sander, Niels Schaap, Niels Maas, Delano, Danilo, Sep, Karel, Merijn.

Eerste helft

Hertha tast in het begin een beetje af wat OSM gaat doen. Ondanks dat probeert Hertha wel gewoon weer het eigen spel te spelen. Weer was Hertha erg slordig aan de bal, en kon het geen grip krijgen op het middenveld. In ieder geval niet zoals Hertha dat zou willen. Desondanks was Hertha nog steeds de betere partij. OSM voetbalde wel veel vooruit en probeerde met verzorgd voetbal richting het doel van Hertha te komen. De keeper van OSM laat zien dat hij weet wat zijn taak is, want met een paar geweldig reddingen heeft hij OSM vandaag op de been gehouden.

Hertha werd gelijk een paar keer gevaarlijk en kwam in de 7e minuut ook terecht op 0-1 vanuit een corner. De corner werd strak de 16-meter in geslingerd en Merijn weet de bal rond de 5 meter te scoren.

Vanaf dat moment gaat Hertha iets meer achteruit voetballen, maar blijft nog steeds de betere partij. Zonder nog maar een kans te hebben gehad komt OSM op gelijke hoogte. En zelfs dit doelpunt was eigenlijk geen kans van OSM. Niels Schaap schiet een bal die hij wil (moet) uitverdedigen richting zijn eigen doel, die met een stuiter net voor Luca valt. Luca probeert op de bal te duiken, maar duikt schuin over de bal heen en zo komt de bal pal voor de voeten van een aanvaller van OSM. De bal had waarschijnlijk niet bij een speler van OSM gekomen met elke andere manier van uitverdedigen, maar blijkbaar is de gifbeker van dit nog korte seizoen nog niet op. Op deze manier wordt het in de 20e minuut 1-1, waar OSM dus een halve kans heeft gehad.

Een paar minuten daarna heeft Luca nog een momentje, die hij zelf goed pareert. Een hoge bal, die makkelijk te vangen zou moeten zijn schat hij verkeerd in. Hij kan de bal nog net opzij tikken en houdt daarna goed de poging van dezelfde speler tegen, die ook bij de 1-1 de bal zo voor zijn voeten kreeg.
In de 27e minuut komt OSM zelfs op een 2-1 voorsprong. Tegen de verhoudingen in, komt OSM via een goede aanval op de helft van Hertha terecht. Doordat het middenveld niet goed staat kan de nummer 10 van OSM een steekbal geven naar de rechtsbuiten. Daar waar de bal precies tussen Niels Schaap en Luca valt en de rechtsbuiten met zijn aanname voor open doel komt. Ook hier had Hertha zeker wel meer kunnen doen en kijken ze dus weer tegen een achterstand aan, waar ze toch echt de betere kansen hebben gehad.

In de eerste helft krijgt Hertha nog een paar grote kansen, waar de keeper goed weet te redden en waar ook Hertha zelf dodelijker had moeten zijn bij het afmaken van de kansen.

Tweede helft

In de tweede helft komt Neville in de ploeg voor Danilo en wordt de tactiek iets aangepast. In de tweede helft komt OSM nog maar sporadisch op de helft van Hertha, maar weet Hertha zelf ook geen grote kansen te creëren. Via aanvallen over de zijkant probeert Hertha nog gevaarlijk te worden, maar de voorzetten worden eigenlijk nooit gevaarlijk.

De enige manier hoe Hertha nog wat kleine kansjes krijgt is via afstandsschoten, en wat kopballen. Dan zou de bal net goed moeten vallen, maar dat geluk heeft Hertha dit seizoen zeker niet.

Hertha zal zich volgend weekend moeten herstellen tegen Zwaluwen Utrecht thuis. Een andere ploeg die Hertha ook wel boven in de ranglijst verwacht. Tot nu toe valt het voetbal van Hertha zeker niet tegen, maar je ziet dat dat dus niet de bepalende factor is om een wedstrijd te winnen. Hopelijk beseft de ploeg dat de wedstrijden op details worden beslist, ook op dit niveau en die details kunnen ze zelf aanpassen. Vanaf de kant is er nog geen angst, want als het voetbal en de inzet nog niet goed zou zijn ben je verder van huis. Van beide is geen spraken.