Hertha 1 herstelt zich van de slechte seizoenstart

04 oktober 2023

Afgelopen zaterdag heeft Hertha zich na de verloren partij tegen ’t Goy zich weten te herstellen tegen VIOD. VIOD was voor Hertha een semi-onbekende tegenstander. Eerder heeft Hertha nog wel bij VIOD in de competitie gezeten, maar het team van toen is niks meer van overgebleven.
Afgelopen seizoen is VIOD kampioen geworden in de vijfde klasse, dus reden genoeg om dit niet te onderschatten. Door blessures en een schorsing is de opstelling iets anders dan afgelopen weekend, maar doordat de kwaliteit in de selectie breed is, kan dit redelijk makkelijk opgevangen worden.

Opstelling: Luca, Kasper, Dennis, Sander, Niels Schaap, Delano, Niels Maas, Danilo, Sep, Karel, Julian.

De eerste helft
Hertha laat gelijk weer zien het initiatief te willen nemen deze wedstrijd. Het spelbeeld is hetzelfde als het weekend ervoor, en ook de krachtsverhoudingen zijn ongeveer hetzelfde. Echter, dit weekend laat Hertha zien al geleerd te hebben van het weekend ervoor. In de omschakeling naar balverlies staat iedereen beter gepositioneerd, waardoor VIOD niet gevaarlijk kan worden in de omschakeling.
Een ander belangrijk details is dat Hertha in deze wedstrijd wel snel weet te scoren, en dat maakt het spelletje ook een stuk makkelijker.

In de 4e minuut duikt Niels Maas achter de laatste linie op van VIOD, Sep heeft dit gezien en geeft de bal mee aan Niels. Niels had vorig weekend eenzelfde soort kans, maar deze keer schiet hij hem genadeloos binnen, 1-0! Zo weet Niels de goede start van zijn seizoen te bekronen met een doelpunt.

Na de eerste goal blijft Hertha het eigen spel spelen en blijft het ook proberen om voetballend richting de goal van VIOD te komen. VIOD staat compact en kan het even tegenhouden, totdat in de 23e minuut een vrije trap wordt gegeven op ongeveer 20 meter. Sep eist de bal op en schiet deze vrije trap prachtig in de verre hoek. De keeper had dit schot nooit kunnen houden. Hierdoor weet Hertha uit te lopen naar 2-0.

Karel en Julian stelen bij de 3-0 de show. Julian gaat diep en ontvangt de bal aan de rechter zijkant van de 16 meter. Hij ziet dat Karel richting de eerste paal zich komt aanbieden, en twijfelt niet om de bal laag en hard voor te geven. Met een prachtig hakje achter het standbeen langs weet Karel zijn eerste goal in het Hertha-shirt te maken! Dit is toch wel lekker terugkomen, na een lange tijd niet gespeeld te hebben door blessures.

Met een 3-0 tussenstand wordt de kleedkamer opgezocht. Het enige wat Hertha zou moeten doen is verder uitlopen, omdat de krachtsverhouding gewoon te groot is om hier wat te verspillen.

De tweede helft
Net uit de kleedkamer gaat Hertha inderdaad verder waar het mee bezig was. Het spelbeeld veranderd niet veel, al lijkt Hertha in het begin nog een beetje af te tasten om niet snel de deksel op de neus te krijgen. Al snel is de grip op de wedstrijd weer helemaal terug en wordt er goed gecombineerd, dat zelfs de tegenstanders eigenlijk plan meer hebben om wat terug te gaan doen. Alleen zo min mogelijk tegengoals kan dan nog een doel op zich zijn.

In de 53e minuut weet Karel nog een keer te laten zien dat hij het voetballen niet verleerd is. Een hoge bal in de diepte wordt door Karel op de punt van de 16 in de loop opgevangen, waar de keeper wat uit zijn goal is gekomen. Karel heeft dit gezien en wipt de bal zo over de keeper heen in het doel. Maar… Welke was de mooiste?

10 minuten later maakt Karel plaats voor Neville. Ook Julian maakt plaats voor Merijn en Dennis komt eruit, waar Martijn weer voor terugkomt.

Nog maar net in het veld pikt Merijn gelijk zijn goaltje mee. Een goede aanval, waarbij de bal uiteindelijk op het middenveld bij Niels Maas terecht komt. Niels geeft een strakke, harde pass naar Merijn, maar die heeft een aantal verdedigers om zich heen. In zijn aanname weet hij alle verdedigers op het verkeerde been te zetten en zet zichzelf zo één op één voor de keeper. Koelbloedig schuift hij de bal langs de keeper.

In de 83e minuut wordt Neville in het strafschopgebied neergehaald, waar terecht een strafschop voor wordt gegeven. Neville laat deze penalty over aan Merijn, omdat hij zelf nog aan het herstellen is van de overtreding. Merijn schiet de penalty snoeihard tegen de paal en weet dus niet zijn tweede goal te maken van de wedstrijd.

3 minuten later is het andersom. Merijn speelt de keeper voorbij en wordt op het moment dat hij wil gaan schieten van achteren getackeld. Doordat Merijn voor een open doel stond kreeg de speler van VIOD een rode kaart en werd er weer een penalty aan Hertha gegeven. Nu mocht Neville de penalty nemen en hij laat dan gelijk even zien hoe het moet. Met een hard schot door het midden zorgt Neville voor de 6-0 op het scorebord, wat ook gelijk de eindstand is.

Karel laat aan het einde van de wedstrijd nog even zien dat hij niet naast zijn schoenen is gaan lopen na zijn twee goals, door de verdwaalde bal uit de sloot te vissen.

Zodoende schrijft Hertha de eerste winst op het wedstrijdformulier. Al weet Hertha ook wel dat zij komende weekenden aan de bak moeten tegen de tegenstanders die wij verwachten bovenin te zien.
Nu wat meer uitslagen bekend worden, kan Hertha langzaam inschatting voor welke positie op de ranglijst zij moeten gaan vechten. Volgend weekend staat de wedstrijd uit tegen het nog ongeslagen OSM op het programma. Weer een mooie wedstrijd om naar uit te kijken!