Hertha verspilt punten in de eerste competitiewedstrijd.

25 september 2023

Net als de vorige seizoenen heeft Hertha in de eerste competitiewedstrijd gelijk punten verspild. Het is vervelend dat Hertha weer niet de competitie start met drie punten, waar dat wel zou moeten. Ondanks dat Hertha niet hun normale niveau haalde, waren ze alsnog voetballend beter dan de tegenstander.

Waar de tegenstander misschien 4 tot 5 kansen in de gehele wedstrijd had, scoren zij er 4. Effectiviteit zal het waarschijnlijk dan ook wel zijn waar zij het van moeten hebben, voetballend kon de tegenstander namelijk geen moment de overhand krijgen, tegen een traag en slordig Hertha.

In de eerste helft kwam de tegenstander wel met 10 man te staan, nadat een speler natrapte. Hier kreeg de speler tweemaal geel voor, waar een natrappende beweging normaal genoeg kan zijn voor direct rood. Hertha heeft maar 30 seconde met een man meer op het veld gestaan, want ook een speler van Hertha moest het veld verlaten, door direct rood. De keeper was begonnen met tijdrekken en wacht zo tot iemand op hem afkomt. Op het laatste moment pakt hij de bal en springt hij op, zonder geraakt te zijn. De scheids noemt dit doorlopen op de keeper en geeft hier wel direct rood voor. Hertha weet dat ze alles aan zichzelf te danken en protesteren zodoende niet eens voor de rode kaart, ondanks dat deze misschien wat zwaar gestraft is.

De tegenstander blijft 90 minuten op eigen helft staan en komt maar viermaal, op de helft van Hertha waarbij zij gelijk weten te scoren. Hertha wist uiteindelijk op 3-1 te komen, maar moest daarna ook nog de wedstrijd uitspelen met 9 man, na een blessure aan de Hertha zijde. Zo wist de tegenstander ook nog de 4-1 te maken.

Helaas heeft vandaag het anti-voetbal het gewonnen van het voetbal en heeft de winnaar uiteindelijk altijd gelijk als het gaat om tactiek. Hertha zal zich snel moeten herpakken, al zijn ze dat inmiddels wel gewend na de slechte seizoen starten van de afgelopen jaren. Volgende week VIOD thuis, wat ook weer een lastige wedstrijd zal gaan worden. Hopelijk valt het een keer de goede kant op en kan Hertha de seizoenstart beter doen dan vorig seizoen.