Hertha vermaakt het publiek tijdens de laatste bekerwedstrijd (Hertha 1- Sporting Martinus 1)

19 september 2023

Afgelopen zaterdag speelde Hertha zijn laatste bekerwedstrijd voordat het komende week gaat beginnen aan het nieuwe competitie seizoen. Afgelopen dinsdag speelde Hertha nog een oefenwedstrijd tegen Siveo waar onterecht met 2-1 werd verloren. In de eerste helft wist Hertha nog op 0-1 voorsprong te komen na een mooie actie van Neville die Merijn vrijspeelde. Merijn wist, ondanks de lastige hoek deze kans mooi af te maken. In de tweede helft kreeg Siveo twee kansen en deze wisten zij beide te benutten. De goede punten van deze oefenwedstrijd zullen meegenomen worden voor de wedstrijd tegen Sporting Martinus.

De tegenstander is een bekende voor Hertha, waar beide ploegen al meerdere malen tegenover elkaar stonden in de competitie. Een aantal jaar geleden was Sporting Martinus nog de concurrent van Hertha en wist het een plek boven Hertha te eindigen. Op dit moment lijkt het niveau bij de tegenstander wat gedaald te zijn en hebben zij het in de beker erg lastig gehad tegen de andere twee tegenstanders.

Opstelling: Luca (K), Kasper, Dennis, Sander, Niels Schaap, Donny, Delano ©, Niels Maas, Sep, Neville, Mike.

De eerste helft

Met nog één wedstrijd te gaan tot de competitiestart worden de laatste dingen uitgeprobeerd, zodat volgende week de juiste balans op het veld te vinden is. In de voorbereiding heeft het team in ieder geval laten zien dat de automatismen langzaam terug beginnen te komen. De nieuwe spelers passen zich snel aan en weten steeds beter hun draai te vinden. Ook de nog jonge spelers die vorig seizoen zijn overgekomen naar de senioren laten zien weer een stapje te hebben gemaakt.

Ondanks dat Hertha nog een beetje de wedstrijd van dinsdag in de benen had en er verwacht wordt dat Sporting Martinus, met alle respect, verslagen zou moeten worden vandaag wist Hertha goed gefocust uit de kleedkamer te komen. In de eerste 7 minuten kon Martinus geen antwoord geven op de aanvallende wervelwind vanaf de Hertha kant. Met snel positiespel werd in de eerste minuut Niels Schaap aan de zijkant gevonden. Hij aarzelde niet en gaf de bal voor, waar hij Neville voor zijn man zag komen. De bal had een lastige stuit, maar Neville wist deze bal strak de kruising in te schieten, 1-0!

Niet veel later in de 3e minuut krijgt Hertha net buiten de 16 meter een vrije trap. Mike geeft deze vrije trap wat meer vaart mee, zodat de bal bij de tweede paal terechtkomt. Hier is Dennis namelijk te vinden, die de bal in de korte hoek binnen knikt. De 2-0 staat op het scorebord.

En als je dan denkt dat met het warme weer en de snelle voorsprong het tempo er even uit gehaald zou worden, heb je het mis. Vanuit het middenveld wordt de bal weer via een aantal schakels bij de aanvallers gebracht. Doordat er veel beweging was kon de tegenstander het niet belopen en wist Hertha steeds de vrije man te vinden. De bal komt uiteindelijk bij Mike terecht, die het overzicht houdt en naast hem Neville kan bereiken. Neville speelt met een schijnschot zijn directe tegenstander uit en schuift de bal langs de keeper. 6 minuten onderweg 3-0!

In de 11e minuut ziet Niels Schaap een goal afgekeurd worden door buitenspel, waar eigenlijk iedereen op het veld dacht dat het geen buitenspel was. Helaas, maar met 3-0 voorsprong in zo een korte tijd ga je uiteraard niet protesteren.

Na de 3-0 duurt het even voordat de volgende goal wordt gemaakt. Niet omdat er geen kansen meer zijn, maar de scherpte voor het doel werd iets minder. Daarnaast werden ook nog een aantal overtredingen in het strafschopgebied niet bestraft en moest Hertha zuiniger omgaan met de kansen.

In de 40e minuut krijgt Delano de bal tussen de linies op het middenveld ingespeeld door Kasper. Doordat Delano alle tijd krijgt om te draaien en de bal precies goed te leggen voor een schot, weet hij met een lastig zwabberschot de 4-0 te maken.

Nog voordat er gefloten wordt voor de rust weet Hertha op 5-0 te komen en misschien was dit wel de mooiste goal van de dag, ondanks dat de bal uiteindelijk ingetikt kon worden door Dennis (CV). Vanaf de linkerkant wordt de bal op de middenlijn onderschept. Via een snelle combinatie wordt de bal naar de rechterkant van het veld opengedraaid en kan Sep het middenveld in dribbelen, daar waar Dennis is meegelopen. Dennis krijgt de bal ingespeeld en kaatst gelijk terug op Sep, die de bal ook binnen twee keer aanraken de bal doorspeelt naar Mike op de linkerkant. Mike kan de bal laag voorgeven waar Dennis is doorgelopen, die de bal het doel in kan schuiven. Dat is een lekkere manier om de rust in te gaan. Maar Hertha neemt geen genoegen met deze stand!

De tweede helft

In de rust is afgesproken dat Hertha doorgaat op de manier dat zij in de eerste helft ook deden, maar dat het behouden van de 0 ook belangrijk is. Net uit de kleedkamer gekomen weet Hertha in de 45e minuut met een schot en ook de rebound de lat te raken. Daarna raakt Mike in de 49e minuut ook nog de paal met zijn poging. Het zat even niet mee, maar Hertha liet wel zien dat zij gewoon doorgaan waar zij mee bezig waren.

In de 50e minuut weet Mike zijn goaltje mee te pikken, nadat hij eerder in de wedstrijd de assists gaf. Ditmaal is de assist van Kasper en Mike weet de bal zonder problemen af te maken, 6-0!

In de 55e minuut maken Kasper en Donny plaats voor Tom en Danilo, die hun waarde deze wedstrijd nog zullen laten zien.

Mike weet in de 58e minuut ook zijn tweede goal te maken. Delano geeft de bal mee op Mike, die een actie maakt zoals we van hem kennen en de bal in de verre hoek schuift. Hierna mag hij zijn rust pakken en wordt hij gewisseld voor Julian. Ook Niels Schaap wordt gewisseld, daarvoor komt Robin in het veld.

In de 79e minuut wordt er een overtreding op Neville gemaakt, die terecht een penalty krijgt. Neville wilde deze penalty eerst zelf nemen, om zo zijn hattrick te maken. Vanaf de kant werd Danilo toegezongen, en zodoende gaf Neville de kans aan de doorgekomen jeugdspeler om zijn eerste doelpunt in het eerste van Hertha te maken. Op deze manier weet Neville al snel de harten van de Hertha supporters te veroveren. Echter, de spanning werd Danilo waarschijnlijk wat te veel. De matig ingeschoten penalty kon door de keeper tegengehouden worden en zodoende moet Danilo nog even wachten op zijn eerste goal bij de senioren.

Eén minuut later weet de ingekomen Julian wel te scoren. Julian kan de pass van Tom in de 16 meter vrij aannemen en speelt daarna zijn directe tegenstander uit. De tegenstander kan de rappe Julian niet meer bijhouden en Julian schuift de bal rustig langs de keeper in de verre hoek. Zo laten de invallers nog zien belangrijk te zijn.

Zelfs Danilo pikt nog zijn goaltje mee! Na de gemiste penalty is het natuurlijk wel fijn om in dezelfde wedstrijd alsnog je doelpuntje mee te pikken en zo de vieze nasmaak weg te spoelen. In de 87e minuut komt Danilo vrij voor de keeper, waarbij de keeper zijn eerste poging nog kan stoppen weet Danilo in de rebound alsnog te scoren. 9-0 is de einduitslag!

Het is mooi om te zien dat de ingekomen spelers in de tweede helft nog hun stempel wisten te drukken. Daarnaast is het Mike, Dennis en Neville gelukt om tweemaal te scoren in deze wedstrijd. Helaas net geen hattrick, maar het seizoen is nog lang!

Volgende week start de competitie tegen t’ Goy uit! Dan kan Hertha zich gaan meten met de teams uit hun eigen competitie. In de voorbereiding zijn in ieder geval genoeg dingen uitgeprobeerd en heeft iedereen aan elkaar kunnen wennen. Op naar volgende week, waar de eerste krachtmetingen worden gedaan, in een vrij onbekende competitie voor Hertha!