MENU
 

Bekerstart Hertha 1 – SCW 1

11 september 2023

Afgelopen zaterdag 2 september stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. Een mooi affiche tegen SCW uit rijsenhout. Vorig jaar eindigde ze 10de in de 3e klasse wat degradatie voetbal betekende. Nu komen ze uit in de 4e klasse en gaan hun best doen om weer terug te keren in de 3e klasse. Iets waar wij ook al jaren naar hunkeren.

Na de geregelde lunch vanuit de club werden de 11 basis klanten bekend gemaakt. Insteek is dat iedereen minuten in zijn benen zou krijgen. Opstelling 1-4-4-2

Luca,

Martijn, Dennis, Sander, Niels S,

Mudalip, Delano, Niels M, Mike,

Tom en Neville

Stipt om 14.30 werd er afgetrapt. In de eerste fase van de wedstrijd was het spel gelijkwaardig te noemen. Tot echte kansen kwam het vanaf beide kanten niet. Hertha bouwde vanuit achteruit op en in de loop van de eerste helft lukt het SCW steeds beter om Hertha vast te zetten. Dit deed SCW ook slim toen ze de bal bij een afgeslagen corner opnieuw wisten te veroveren. Ze speelde de bal 4x rond en wij waren net te laat. Hun linksbuiten gaf met een slimme beweging Martijn het nakijken, welke vervolgens zijn been liet staan waar gretig gebruik van werd gemaakt. Penalty.., welke feilloos werd binnen geschoten. 0-1

Hertha herpakte zich nog redelijk. Neville liet een aantal keer zijn klasse zien. Hij werd regelmatig gelanceerd door onder andere Mike en Mudalip. Neville heeft de trainingen al laten zien dat hij met versnellen in een versnelling en de nodige behendigheid verdedigers een vervelende dag kan bezorgen. Tot echt grote kansen wist het vandaag helaas niet te leiden.

Alhoewel de dag wat druimelig begon werd het steeds warmer op de molmhoek. Toen de scheidrechter floot voor rust was het een goed moment om het vochtgehalte weer op peil te brengen.

Neville en Tom maakte plaats voor Julian en Merijn, welke ook zo hun eerste officiële minuten op hun naam zouden krijgen voor het vlaggenschip. Hertha begon de 2de helft met het voornemen om meer diepgang in hun spel te krijgen. Dit lukte aardig en een aantal keer kon Hertha gevaarlijk worden. Hertha voetbalde in het begin van de 2de helft wat vrijer. Merijn zag zelfs kans om met een omhaal een doelpoging te doen. Veel lof voor de poging, maar aan de uitvoering moet nog gesleuteld worden.

Verdedigend hadden we de nodige moeite om de rappe en over het algemeen fittere spelers van SCW in bedwang te houden. Al vroegtijdig probeerde we druk te zetten, maar opbouwend zat het wel snor met de mannen van SCW. Achter de bal en de tegenstander aan rennen kost een hoop energie. Met de ingekomen Sep, Robin en Kasper was er weer vernieuwde energie in het veld. Daartegenover zette SCW 4 wissels. Ze wisten het tot 0-3 te brengen. Dat het bij 0-3 bleef was te danken dat we er tot de laatste minuut nog wel strijd in gooide. Op dit punt in het seizoen was SCW nog een maatje te groot voor Hertha.

Ondanks dat de wedstrijd verloren is gegaan, hebben we wederom de nodige inzichten gekregen. Er is nog werk aan de winkel voor trainer Lont voor de competitie voor start zal gaan maar dit gaat op zeker goedkomen.

Volgende week staat UNO vv op het programma voor de beker.

Naar het overzicht