Afgelopen zaterdag stond de eerste oefenwedstrijd op het programma voor Hertha 1. Direct wordt er tegen een derde klasse team geoefend, die vorig seizoen ook nog lang uitzicht had op de bovenste plekken in hun competitie. Zo een eerste oefenwedstrijd is altijd een beetje spannend, omdat je dan pas kan zien hoe je ervoor staat ten opzichte van andere teams. Zeker wanneer je een aantal nieuwe spelers aan de groep hebt kunnen toevoegen wil je deze graag een paar keer zien spelen.

Hertha start de wedstrijd in de volgende opstelling:

Luca (K), Kasper, Dennis, Sander, Niels Schaap, Mats, Mudalib, Niels Maas, Julian, Delano © en Mike.

Wissels: Andy (K), Robin, Merijn en Martijn.

Door verschillende omstandigheden waren een hoop spelers nog niet aanwezig bij de eerste oefenwedstrijd. Hierdoor werd gelijk de conditie getest van de spelers die wel aanwezig waren.

Eerste helft

Hertha moest blijkbaar even wennen aan de wedstrijdvormen, na twee weken getraind te hebben. RKDES had al een viertal oefenwedstrijden in de benen en is ook al langer aan het trainen en wisten hier in het begin van de wedstrijd goed gebruik van te maken. Hertha had moeite met alle lopende spelers op het middenveld van RKDES en kreeg zodoende geen grip op de wedstrijd.

Binnen 9 minuten stond RKDES al met 0-2 voor. Je hoopt altijd op een betere start van het seizoen, maar gezien het verschil waar beide teams op dit moment staan in de voorbereiding wordt dit al snel vergeven en is “koppies op” het enige juiste om te denken en zeggen tegen elkaar. Zeker omdat Hertha na 20 minuten wat grip op de wedstrijd lijkt te krijgen. Met een paar nieuwe namen in de basisopstelling begint Hertha aan de bal wat beter te voetballen en ook zuiniger te worden in balbezit.

Gelukkig werd dit ook beloond met een doelpunt. In de 28e minuut zakt Mike wat in om de bal op te halen. Tijdens het inzakken lopen een aantal spelers van Hertha goed de ruimte in, wat ervoor zorgt dat Niels Maas ook de ruimte krijgt om een actie de diepte in te maken. Mike ziet dit gebeuren en kan de bal bij Niels krijgen. Niels weet dit mooi in de verre hoek af te ronden.

Helaas krijgt Hertha nog een doelpunt tegen voordat er gefloten wordt voor rust. Door een domino-effect van kleine foutjes (vooral in de samenwerking), krijgt RKDES een vrije trap. Deze vrije trap wordt in eerste instantie nog gestopt door Luca, maar in de rebound kan RKDES alsnog scoren. Ook deze goal wordt snel vergeven, omdat dit soort chaotische momenten steeds minder zullen voorkomen wanneer het team meer op elkaar is ingespeeld.

Tweede helft

In de tweede helft komt Martijn (Zellie) in het veld, voor Kasper. Merijn komt op de plaats van Julian in de voorhoede. Robin is, ondanks dat hij ziek was, toch komen opdagen en zal proberen aan het einde van de wedstrijd nog wat minuten te maken voor de spelers die er doorheen zitten.

De tweede helft is wat stabieler. Hertha begint weer wat meer “schwung” te krijgen en weet zo nu en dan weer wat mooie dingen te laten zien, zoals dat afgelopen seizoen ook vaak het geval was. Natuurlijk is het mooi om te zien dat de nieuwe spelers ook direct van toegevoegde waarde kunnen zijn en mee kunnen in de manier van spelen van Hertha. Rond de 60e en 70e minuut komen de moegestreden Mats, Mudalib en Niels Maas naar de kant. Hiervoor komen Kasper en Julian weer terug en ook de zieke Robin pakt nog wat minuten mee.

In de 75e minuut weet Hertha nog de 2-3 te maken. Waarbij de eerste voorzet helaas niet bij een aanvaller van Hertha terecht komt, krijgt Julian de bal aan de zijkant diep gespeeld en geeft hij deze bal hard en strak voor. De bal komt terecht bij de meegekomen Zellie, die hem koelbloedig en hoog in het doel afrondt. De wedstrijd eindigt ook met deze stand.

Helaas is de wedstrijd niet gewonnen, maar vanuit de staf, spelers en ook supporters zal de wedstrijd geen vieze nasmaak hebben. Als je met zoveel afmeldingen alsnog goed weerstand kan bieden tegen een ploeg die al 4 wedstrijden meer heeft gespeeld en ook langer aan het voorbereiden is, dan kan je dat alleen maar zien als een mooie oefenwedstrijd.

Komend weekend zal Hertha de bekerreeks starten tegen SCW, op de Molmhoek. De wedstrijd zal zoals alle thuiswedstrijden om 14:30u plaatsvinden. Als het goed is sluiten een aantal spelers alweer aan bij de groep en kan er verder gebouwd gaan worden naar de start van het seizoen. Dan worden de belangrijkste punten namelijk verdeeld!