MENU
 

Seizoenstart 2023-2024 voor Hertha 1

14 augustus 2023

Komende dinsdag 15 augustus zal Hertha 1 het seizoen starten met de eerste training. De selectie heeft een iets langere zomervakantie gekregen dan normaal, zodat iedereen weer opgeladen aan het seizoen kan beginnen. Een nieuw seizoen betekent: een nieuwe kans voor promotie, nieuwe spelers, een toevoeging in de staf, nieuwe tegenstanders en weer nieuwe mooie overwinningen!

We zullen de nieuwe mensen in de groep even aan jullie voorstellen, daarna ook een vooruitblik naar komend seizoen en als laatste de wedstrijden die deze voorbereiding gespeeld worden.

Spelers en staf Hertha 1

Ten opzichte van vorig jaar is het team iets gewijzigd. Zo heeft Jeroen v.d. Bosch aangegeven te stoppen als assistent trainen. Daarnaast hebben een vijftal spelers, om verschillende redenen, aangegeven te stoppen. Wij wensen hun uiteraard het allerbeste met de plannen die zij hebben en hopelijk komen ze ons af en toe nog eens supporten dit seizoen!

Bij de staf was een plekje vrij. Een oude bekende en ook oudgediende van het eerste zal deze plek gaan vervullen. Ronald Verbruggen is toegevoegd aan de staf voor het komende seizoen! Elke Herthaan, en ook elke supporter kent Ronald wel en zal deze keuze goed begrijpen. Al eerder heeft Ronald als aanvoerder het eerste van Hertha op sleeptouw genomen. Nu mag hij dat vanuit een trainersrol gaan doen, ook de jongere jongens binnen de groep zullen een goede hebben aan Ronald.

Naast de wijziging in de staf zijn er ook wat wijzigingen in de spelersgroep geweest. Zo hebben eind vorig seizoen veel jongens meegetraind met de groep om te kijken of Hertha een leuke club voor hen zou zijn, maar natuurlijk werd er ook gekeken naar de kwaliteit van de spelers en of dit goed binnen de groep zou passen.

De eerste nieuwe speler die wij willen voorstellen is Mudalib Osman! Mudalib was vorig seizoen als één van de eerste nieuwe spelers aangesloten bij de trainingen. Wij zagen al heel snel dat Mudalib het team beter zou maken en daarom waren we ook blij te horen dat Mudalib vrij snel besloot om komend seizoen bij Hertha te komen spelen. Mudalib kan op meerdere posities spelen, wat voor een trainer altijd fijn is. Mudalib komt van Argon, maar heeft daarvoor bij meerdere clubs op een hoog niveau gespeeld.

De tweede speler die wij voorstellen is Neville Accord! Neville kwam vorig seizoen iets later in beeld. Net terug van een blessure kon Neville al heel snel laten zien dat ook hij kwaliteiten heeft die het team goed kan gebruiken. Vorig seizoen zaten wij wat krap in de aanvallers, dus de komst van Neville als aanvaller kwam op een perfect moment! Neville krijgt uiteraard de tijd om rustig weer in zijn ritme te komen. Neville komt over van ASV, wat vorig seizoen nog een tegenstander van ons was in de competitie. Neville speelde toen door zijn blessure niet mee, maar alle spelers van ASV kunnen erg goed voetballen en daarom wisten wij wel dat het met zijn voetbalkwaliteiten goed zit!

Samen met Neville is ook Karel Mando bij Hertha langsgekomen, de derde aanwinst! Net als Neville was ook Karel op zoek naar een nieuwe club. Een club waar niet alleen goed wordt gevoetbald, maar waar ook alles goed is geregeld en het team een leuke groep is. Na een keer een training te hebben gekeken heeft Karel ook een training meegedaan en laten zien wat hij het team kan brengen. Je raadt het wel… ook bij Karel zag de trainer gelijk een speler die je graag in je eigen team hebt in plaats van dat je hem als tegenstander hebt. Net als Neville heeft Karel goed over zijn keuze nagedacht, maar gelukkig hebben zij uiteindelijk gekozen om naar Hertha te komen. Karel komt bij DWS vandaan, dus hopelijk kan hij zijn ervaring uit een hogere klasse meenemen naar Hertha toe.

Merijn Murk is de vierde aanwinst die wij graag voorstellen! Merijn heeft vorig seizoen wat langer meegetraind, dit was niet omdat we niet snel overtuigd waren. Dit kwam omdat Merijn zelf graag mee wilde blijven trainen om een zo goed mogelijke basisconditie op te bouwen. Dit zegt al genoeg over zijn mentaliteit! Na in de jeugd altijd hoog gevoetbald te hebben, heeft Merijn door een druk privéleven ervoor gekozen een paar jaar wat lager te gaan voetballen. Nu kriebelt het weer om in een eerste team te spelen en je zag bij de trainingen dat Merijn met elke training beter werd. We zijn heel benieuwd wat hij allemaal kan brengen wanneer hij straks vanaf de start is aangesloten bij het team. Merijn heeft op trainen laten zien dat hij zich comfortabel voelt voor de goal. Dat is precies wat we nodig hebben!

We stellen ook graag nog een bekende van de club aan jullie voor. Julian Remmers heeft besloten de voetbalschoenen weer uit het vet te halen. Julian heeft al meerdere jaren bij Hertha gevoetbald, maar door zijn werk als Corps Marinier kon hij niet meer voetballen. Nu hij weer tijd heeft gevonden om te gaan voetballen is zijn keuze gelukkig op Hertha gevallen. Hij zal uiteraard weer even in zijn ritme moeten komen, maar met zijn conditie zal het wel goed moeten zitten, toch? Ook Julian heeft op trainen laten zien dat hij het scoren niet verleerd is.

Last but not least, hebben we ook nog een talent die dit jaar aansluit bij Hertha 1! Danilo Habekotte mag vanaf de start van het seizoen aansluiten bij het eerste. Danilo heeft vorig seizoen al meerdere malen meegetraind en zelfs in de nacompetitie zijn debuut gemaakt. Danilo heeft kunnen uitblinken in de JO19 afgelopen seizoen en liet ook zien zich makkelijk te kunnen aanpassen aan het seniorenvoetbal. Daarnaast werkt Danilo ook keihard voor zijn plekje. Veel succes bij de senioren!

Vooruitblik seizoen 2023-2024

Helaas heeft afgelopen seizoen niet gebracht wat we hoopte. Na een heel goed seizoen, waarbij Hertha 1 een reeks van 16 onverslagen wedstrijden wist neer te zetten, kwam er helaas toch een dip aan het einde van het seizoen. We kunnen allemaal redenen daarvoor zoeken, maar dat is denk ik niet nodig. Komend seizoen kan Hertha 1 weer met een schone lei beginnen en hopelijk ook weer vechten voor de bovenste plekken.

Dit seizoen is het eerste ingedeeld in West 1, 4e klasse E. Deze klasse is een regio-Utrecht klasse, waar het eerste niet verwacht had ingedeeld te worden. Meestal wordt Hertha ingedeeld in de regio-Amsterdam of het Gooi, waar dan ook al goede en gezellige banden zijn opgebouwd met de verenigingen. Nu wordt Hertha in een competitie gegooid waar zij vrij onbekend zijn. Ondanks dat zal het doel niet veranderen, en uiteindelijk zal je altijd een hoog niveau moeten laten zien om richting de derde klasse te gaan.

Door de versterkte degradatie krijgt Hertha dit seizoen met veel 3e klasse degradanten te maken. Dit zal betekenen dat Hertha behoorlijk aan de bak moet.

Programma voorbereiding

Zoals al aangegeven zal komende dinsdag de eerste training plaatsvinden. Op zaterdag 26 augustus zal Hertha de eerste oefenwedstrijd thuis spelen tegen RKDES, die uitkomen in de derde klasse. Het weekend daarop zal de eerste bekerwedstrijd plaatsvinden, welke ook thuis is tegen SCW (niet verwarren met onze buren CSW).

Tussen twee bekerwedstrijden in heeft Hertha nog een oefenwedstrijd, waar weer wat makkelijker gewisseld kan worden om zo alle spelers genoeg speelminuten te geven. Voordat de competitie begint op zaterdag 23 september met een uitwedstrijd bij t’ Goy zal Hertha een normale trainingsweek hebben en zich optimaal voorbereiden op de seizoenstart.

Hopelijk zien we iedereen komend seizoen weer bij Hertha, om het team te supporten en ook voor de gezelligheid na de wedstrijden in de kantine!

Naar het overzicht