Jong Hertha dit seizoen thuis ongeslagen

12 juni 2023

Vinkeveen, Het gaat goed bij Hertha in Vinkeveen(!) Dat het eerst elftal net geen kampioen werd, mag de pret niet drukken. Attractief voetbal met spelplezier hoog in het vaandel was dit seizoen vooral te zien bij Jong Hertha.

Ofwel het tweede elftal en dan met name thuis op de Molmhoek. Tot aan zaterdag thuis ongeslagen en was er nog ėėn wedstrijd tegen Houten. De ploeg met vedettes zoals Lars Adriessen (beste schot van Hertha) Wouter Steenbrink, Willem (Suurbier) Maas, Max Irving, Thom Jansen en Bjorn Holtrop waren er op gebrand deze laatste wedstrijd van het seizoen tegen de Vice-kampioen Houten te gaan winnen. Daarmee zou met de “ThuisOngeslagen-Bokaal 2022-2023” de kroon op het werk gezet kunnen worden van wat vooral dit jaar een TEAM is geworden. Wat niet gek is als je coach Jeroen Stubbe heet een TEAM-smeder en supermotivator in ėėn.

Hertha begon vandaag niet goed, kwam moeizaam op gang en kon geen stempel op deze wedstrijd drukken. Houten deed dat wel en maakte na 15 minuten: 0-1.

Oeiiijjjj de missie om ongeslagen te blijven stortte even als een kaartenhuis in elkaar…. Maar met de absolute wil om te winnen werden de Vinkeveense ruggen gerecht en ontwikkelde zich een leuk en spannend duel en nog voor rust bogen de Vinkeveners de wedstrijd om met doelpunten van Rens en Mo.

Rusststand: 2-1. Na rust d’r op en d’r over met een nog veel aanvallender ingesteld Hertha dan voor rust, En met deze strijdwijze kreeg Hertha, Houten op de knieen. Het werd uiteindelijk 6-3 door Jason (hardste schot van Hertha) en Yanick in de rebound: 3-1. En er was een fantastische mooie hattrick van MO.

Waar vind je dat nog? Op de Molmhoek en nog gratis ook! En daarmee lieten de Vinkeveners de “ThuisOngeslagen-Bokaal 2022-2023” met een gouden rand in Vinkeveen bezorgen omdat zij deze competitie géén wedstrijd thuis hebben verloren. En dat nog wel in de 3e klasse. Dus was het na afloop hoogste tijd om de vrolijkste Teamfoto ooit te maken. En die is goed gelukt, al zeg ik het zelf. Wat een TEAM en wat een Toppers die Hertha NOOIT maar dan ook NOOIT meer zullen vergeten. En andersom natuurlijk.