MENU
 

Jongensdroom Jan Bakker komt alsnog uit(!)

11 april 2023

Vinkeveen, Het is 1953 en Jan(tje) Bakker kan zijn geluk niet op want hij mag van zijn vader en moeder “op voetbal” en wordt lid van S.V. Hertha. Hij doorloopt in zijn jongensjaren alle Vinkeveense jeugdelftallen. Spelplezier en (kleedkamer)humor vind Jan in die tijd net iets belangrijker dan winnen. “Sfeer maakt de doelpunten”en van daaruit zal er vanzelf een keer een kampioenschap volgen, zo dacht hij. Dat geloof is er altijd geweest en gebleven…
De junioren-tijd ging voorbij, en waar Jan was, stonden de muren van de kleedkamers vaak bol van het lachen. Maar helaas nog zonder resultaat, zonder kampioensschaal!
Nieuwe kansen op een titel (deel 2), bij zijn overstap naar de senioren. En al die jaren t/m heden bleef hij trouw aan S.V. Hertha en Vinkeveen. Niet alleen aan de bal maar ook met de hamer in de hand was Jan een belangrijke speler bij de oprichting van sportpark de Molmhoek in 1972 en later in 2015 en 2022 bij de oprichting van het clubhuis en de hoofdtribune.
En zo bekeken en geduldig als vakman, zo bleef hij dat ook als voetballer. De volhouder wint en iedereen gunde Jan zijn eerste kampioenschap. Jaar in jaar uit met zijn wondersloffen in zijn “Dirk Smit voetbaltas” op zijn fiets naar zijn cluppie; S.V.Hertha maar de tijd begon inmiddels wel ietwat te dringen..
In 2010 was Jan daar ook (natuurlijk) op de fiets om getuige te zijn van het kampioenschap
van de voetbalspruiten van Hertha F5, niet meer dan 3 turven hoog en 6 jaartjes jong.
Jan had deze zaterdagmorgen een beetje natte ogen en was apetrots op zijn kleinzoon Jim die net 1 jaar “op voetbal” en er notabene al met de schaal van door ging…Zo kan het dus ook dacht hij. Het was voor Mister Vinkeveen een extra stimulans om “op voetbal te blijven”.

En dat is niet voor niets gebleken! Afgelopen week liet Hertha 35+ niets over van Hercules 35+ en won met maar liefst 12-0! zijn voorlaatste wedstrijd van het seizoen. De 11e goal was van Jan zelf na een super uitgespeelde Vinkeveense aanval. De cirkel was daarmee na 69 clubjaren meer dan rond! Jan Bakker behaalde op 78(!) jarige leeftijd samen met zijn maatjes Wessel, Jeroen, Robbert, Maikel, Dirk, Mark en opnieuw Dirk Smit zijn dikverdiende kampioenschap. Hertha’s voorzitter Michel Klinkhamer was er om het team te feliciteren en in de bloemetjes te zetten. S.V. Hertha is vooral supertrots op dit soort leden, zeg maar gerust van de buitencategorie(!). Uniek moment in de geschiedenis van deze club.

Naar het overzicht