Hertha 4 verpletterd SCW met 9-4

20 maart 2023

Op de eerste voorjaarsdag in Vinkeveen moest Hertha aan de bak tegen SCW uit Rijsenhout. Na de afgelaste wedstrijd van vorige week spatte de energie eraf bij de mannen. Het eerste kwartier ging het rustig aan maar met een paar prachtige combinaties zette Hertha binnen een paar minuten SCW op achterstand. De Rijsenhouters lieten zich ook niet onbetuigd en scoorden ook een paar maal. In de vijfendertigste minuut stond Hertha al met 4-1 voor dus zou je denken , die pot is binnen. Toen de teugels even gevierd werden sloeg SCW kort voor rust terug met 2 goals. 4-3 met de rust dus moest er na de thee weer met volle energie gevoetbald worden. En dat gebeurde ook. Met prachtige combinaties liep Hertha in het eerste kwartier uit naar een 8-3 voorsprong. Zowel verdedigend als aanvallend liet Hertha 4 topvorm zien van de bovenste plank. Het was een lust voor het oog om de mannen bezig te zien. In de achtentachtigste minuut scoorde SCW ook nog een keer maar tijdens de aftrap leden ze meteen balverlies en 30 seconden later lag nummer negen in het net. Een teamprestatie van jewelste met als man van de wedstrijd Ryan Ruimschoot die maar liefst bij zes doelpunten betrokken was.