MENU
 

Hertha Zaterdag 1 periodekampioen

14 maart 2023

Hertha is er zaterdag in geslaagd om de tweede periode te winnen. In eigen huis had de vierdeklasser genoeg aan een gelijkspel, maar in extremis werd alsnog gewonnen van Diemen (2-1). De periodetitel werd vervolgens op en buiten het veld goed gevierd.

Vinkeveense supporters kwamen bij het ingaan van de blessuretijd het balkon af en nestelden zich langs de kant van het veld. Met een 1-0 voorsprong op zak kon de periodetitel Hertha niet meer ontgaan. De fakkels werden al uit de jaszakken gehaald om de periodetitel op gepaste wijze te vieren. Zij konden ook niet bevroeden dat scheidsrechter Niels Bos uiteindelijk tien minuten blessuretijd zou bijtrekken. Nadat Diemen nog gelijk kwam, nam de spanning alleen maar verder toe, maar dat kwam allemaal tot een climax toen Mike Nusse diep in blessuretijd de bevrijdende 2-1 maakte uit een strafschop. De fakkels werden aangestoken en het feest kon uiteindelijk losbarsten.

Donny Nusse graaide net als zijn teamgenoten al op het veld een aangereikt biertje weg van een dienblad. Het smaakte hem prima, helemaal met de drie punten op zak. ,,Het was een zware wedstrijd, maar nu we weten dat we nacompetitie gaan spelen, kunnen we ook de vakanties gaan boeken”, vertelt de aanvoerder met een brede grijns op zijn gezicht. ,,Een gelijkspel was dan wel genoeg, maar een overwinning voelt gewoon lekkerder. We spelen gewoon goed voetbal dit jaar en daardoor pakken we veel punten.” Het is dat de ploeg zijn competitiestart verprutste door van laagvliegers Nederhorst en NVC te verliezen. Anders had de ploeg op slechts een punt achterstand gestaan.

Tegenvallers

Hertha wil zo graag naar de derde klasse, maar keer op keer paste het niet. Blessures tijdens de nacompetitie, de twee coronajaren en concurrentie van clubs die overstapten uit het zondagvoetbal. Vorig seizoen zat er meer tegen dan mee. Het maakt Nusse trots dat het de ploeg gelukt is de periodetitel in de wacht te slepen en op die manier aan het einde van het jaar een nieuwe poging mag wagen om te promoveren.

,,Ik ben zo trots op deze club. Wij doen het dan wel in het veld, maar iedereen werkt er keihard voor. De gehele staf doet er op trainingen heel veel voor, maar ook vrijwilligers die in het clubhuis die van alles voor ons regelen. Natuurlijk ben je dan trots op de club.’’

Naar het overzicht