Hertha 4 - Amstelveen-Heemraad 5

05 februari 2023

Met twee geblesseerden en debutant Niels ten Haaf moest Hertha aan de bak tegen Heemraad uit Amstelveen. Het werd de wedstrijd van de halve minuten. Heemraad trapte af en 30 seconden later lag nummer 1 in het net. Van de schrik bekomen voetbalde Hertha zich langzaam in de wedstrijd. Toch bleef Heemraad de eerste helft sterker maar inval keeper Bram hield Hertha op de been. Ongeveer een halve minuut voor de rust veroorzaakte de achterhoede een penalty en dat was 0-2. In de rust werd de tacktiek aangepast maar niet te geloven wat er gebeurde. Hertha trapte af raakte meteen de bal kwijt en binnen 30 seconden lag nummer 3 achter Bram. Even later werd na een mooie aanval door Heemraad doelpunt nummer 4 gescoord. Eindelijk begon Hertha te voetballen en een aantal schoten door de voorhoede gingen net naast of over . Toch kwam Heemraad na weer een mooie combinatie op 0-5 en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Teleurgesteld droop Hertha af naar de kleedkamer om daarna in de kantine met een drankje het verlies weg te spoelen.