Hertha JO15-1 - Graveland 's JO15-1

05 februari 2023

Vandaag hadden we onze eerste wedstrijd na de winterstop. Zaterdag 17 december was onze laatste wedstrijd in de vorige competitie. Doordat we als tweede geëindigd zijn spelen we nu in een competitie met allemaal teams die bovenin geëindigd zijn. Dus nog weer een niveau hoger. Heel knap van deze jongens.

De eerste helft kwam 's Graveland direct al in de eerste minuut alleen voor de keeper doordat we onvoldoende druk zette op de balbezittende speler.

In de voorbespreking hadden we het daar extra over gehad. Als we hoog willen spelen, dus ver van onze eigen doel af, dan moet er direct druk gezet worden op de speler met de bal anders kan die speler een lange pass geven over onze verdediging heen en als ze dan snelle spelers hebben wordt het enorm gevaarlijk. En precies dat gebeurde een aantal keer maar dan met name als wij zelf de bal verspeelde aan de tegenstander, dan schakelde we niet snel om, geen druk op de bal en helaas weer een gevaarlijke situatie.

Het spelde golfde op en neer, was een erg hoog tempo waarin 's Graveland wel het betere van het spel had. Onze keeper Emanuel speelde lekker ver van zijn doel als een laatste man in het veld. Vele aanvallen maakte hij onschadelijk. Ook durfde we meer van achteruit op te bouwen terwijl we aardig goed onder druk werden gezet. Een aantal keren kwamen we er mooi uit. Milano en Lars gaan dat steeds beter doen. Ook de backs in dit geval Bram en Finn deden vaker mee. Heel goed. Uiteraard ging het ook een paar keer goed fout maar dat hoort er allemaal bij. Als je dingen probeert gaat het ook wel eens fout en uiteindelijk wordt je er alleen maar beter van. Je kan er ook voor kiezen om het niet te doen maar dan leer je het nooit. Dus lekker doorgaan jongens.

Precies op een moment dat we niet zoveel echte kansen weggaven versierden zij een penalty waardoor we op 0-1 achterstand kwamen. Maar ja dat hoort ook bij voetbal.

In de rust hebben we nog een keer met elkaar besproken dat met name na balverlies sneller omgeschakeld moest worden om dan druk op de bal te zetten zodat zij niet meer op snelheid alleen voor de keeper konden komen. Eigenlijk zijn we in de tweede helft niet zo vaak meer in gevaar gekomen. Dus dat deden de jongens erg goed. Echter zijn wij zelf ook niet heel gevaarlijk geweest voor het doel. Tristan een keer en Pim had twee mooie doelpogingen maar die hield de keeper goed. Het was erg jammer dat we zelf een vrije trap knullig in de voeten van de tegenstander speelde waaruit de 0-2 kwam. Een beetje typerend van de wedstrijd waarin we allemaal erg ons best deden maar regelmatig balverlies leden door onrustigheid bij ons zelf.

De laatste minuten kwam 's Graveland er niet goed meer uit, maar de stand veranderde helaas niet. Op naar de volgende wedstrijd.