Hertha 4 - de Vecht 2

28 januari 2023

Op de eerste zonnige zaterdag na de winterstop moest Hertha aan de bak tegen de Vecht uit Loenen. Het was nog spannend of er een scheidsrechter werd gevonden maar die was om twaalf uur op zijn post. De eerste tien minuten ging het gelijk op maar bij een uitval van de Vecht moest Vincent stevig ingrijpen. Dat leverde hem een gele kaart op en tien minuten tijdstraf. Hertha was niet onder de indruk en combineerde er lustig op los. Dat resulteerde na 25 minuten in een mooie aanval die door Daan fraai werd ingeschoten. 1-0. Een poosje later maakte de Vecht met een prachtig schot van zeker 25 meter afstand de gelijkmaker. Drie minuten later , na een prima voorzet van Ryan kopte Martijn Herta weer op voorsprong. 2-1. Na de thee ging Herta weer stevig in de aanval en met alweer een kopbal maar nu van Dean werd het 3-1. Na een kaart voor Hertha moesten ze de laatste 35 minuten met tien man proberen die voorsprong vast te houden. Al combinerend en met soms een mooie counter hielden ze de Vecht onder controle. Toch werd het nog spannend toen de 3-2 door de Vecht werd gescoord. Met tien man op de rand van de zestien hielden ze de tegenstander van zich af en stapten met een dik verdiende overwinning van het veld.