Hertha JO15-1 - Argon JO15-1

06 december 2022

Op 3 december moesten we thuis spelen tegen Argon JO15-1. In de voorbereiding hadden we al 2x tegen elkaar gespeeld. In augustus hadden we overtuigend van ze gewonnen en in oktober hadden we van ze verloren. We misten toen wel een aantal spelers dus waren benieuwd naar vandaag.

Om mee te blijven doen voor het kampioenschap moest de wedstrijd gewonnen worden. Door het verlies vorige week ten sc Muiden kunnen we geen punt meer verliezen.

In de voorbespreking gaven we dan ook aan dat we niet zo slap moesten beginnen als vorige week.

Argon heeft een razendsnelle spits die eigenlijk niemand kan bijhouden dus hadden we afgesproken om volle druk te geven op de achterhoede zodat die dieptepass niet gegeven kan worden. Abel hadden we als mandekker op de spits gezet en tegen Milano gezegd dat hij als echte laatste man achter de verdediging moest spelen als extra slot op de deur.

Dit was voor ons wel een echte aanpassing doordat we normaal gesproken spelen met het doordekken van één van de centrale verdedigers indien een middenvelder vrij komt. De vorige wedstrijd kwam echter de spits wel een keer of 8 alleen door voor de keeper, vandaar dat we voor deze manier van spelen hadden gekozen. Dat betekende wel dat de voorhoede en het middenveld echt scherp moesten verdedigen.

De wedstrijd begon en Argon speelde echt heel goed positiespel en kwamen duidelijk onder druk uit. Wij daarentegen konden niet goed onder de druk uitspelen waardoor er vanuit ons meer de lange bal werd gehanteerd. Argon was duidelijk de bovenliggende partij. Ze kwamen op een 0-1 voorsprong maar gelukkig stond de linksbuiten in buitenspel positie. Het doelpunt ging niet door. Jammer genoeg werd het 10 minuten later alsnog 0-1 door een foutieve terugspeelbal van een van onze verdedigers.

Maar ineens een minuut later was Herha met de mooiste aanval van de eerste helft. Na mooi positiespel sneden we door het middenveld en kwam Tristan op rechts mooi door die een perfecte voorzet gaf op Samuel. Hij ronde vakkundig af zodat het vlak voor rust nog 1-1 werd.

In de rust aangegeven dat de omschakeling van balbezit naar balbezit tegenpartij echt veel beter en als collectief moest gebeuren. Anders zouden we echt weer weggespeeld worden. Zo gezegd en eindelijk ook zo gedaan. Argon was niet meer zo dominant. De wedstrijd ging op en neer. En ja hoor. Dezelfde combinatie als bij het eerste doelpunt, zorgde Tristan en Samuel ook voor het tweede doelpunt. Hertha kwam op 2-1. Argon ging meer risico nemen waardoor er meer mogelijkheden voor Hertha kwamen in de omschakeling.

In een counter liep Tristan door de verdediging en passte naar voren. Samuel stond daar in buitenspelpositie. Tristan riep "Samuel je staat buitenspel" dus bleef hij van de bal af, Tristan liep alleen op de keeper af en scoorde beheerst.

De grensrechter vlagde voor buitenspel en de scheidsrechter nam het helaas over.

Hertha protesteerde terecht massaaal, maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. Terwijl Hertha nog niet goed klaar was, nam Argon snel de vrije trap waardoor de midmid zo vrij kon doorlopen naar de keeper. Emmanuel verkleinde prima zijn doel en het schot van de Argonaut belandde gelukkig op de buitenkant van de paal.

De eindstand bleef 2-1.

De stand is op dit moment als volgt

Argon: 6 gespeeld 13 punten doelsaldo +17

Muiden: 5 gespeeld 12 punten doelsaldo +10

Hertha: 5 gespeeld 12 punten doelsaldo +9

Amstelveen: 5 gespeeld 12 punten doelsaldo +7

Met nog 2 wedstrijden te spelen is het spannend wie er kampioen gaat worden.

Jongens zo wie zo knap hoe jullie het doen hoor. Nadat we in de tweede klasse bovenaan zijn geëindigd doen we nu ook mee voor het kampioenschap in de eerste klasse.