Hertha-4 VVC-6

28 november 2022

Een wedstrijd die met een vroege rode kaart op een zeer sportieve wijze verliep. Hertha ging vlot van start en na vier minuten schoot Nick de bal al in het net. In de zesde minuut onderschepte de keeper van VVC een bal buiten het strafschop gebied in een reflex met zijn hand. De scheids gaf terecht de rode kaart voor deze overtreding. Toch zou een gele kaart misschien voor de wedstrijd leuker zijn geweest. VVC voetbalde met tien man verder. De vrije trap die werd genomen na de overtreding werd door een eigen speler in het doel gewerkt. 2-0. Met een man minder werd VVC overlopen door Hertha en voor de rust scoorde Mika nog twee keer.Na de thee kwam VVC vlot uit de startblokken en werd gevaarlijk. Een counter van Hertha resulteerde in een strafschop omdat de speler in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Dat zou een tweede rode kaart moeten opleveren maar de scheids gaf alleen de penalty. Thijs zag z’n kans schoon en meldde zich. Vervolgens schoot hij hoog over. Een minuut later maakte Ryan toch nummer vijf. De wedstrijd kabbelde rustig voort en kort voor het einde pikte Daan de bal bij de middenlijn op en schoot van 30 meter met een mooie curve de bal over de keeper in het doel. Einduitslag 6-0