Hertha 4-RKDES 3

07 november 2022

Hertha moest aantreden tegen de nummer twee van de ranglijst. De achterhoede werd meteen onder druk gezet en binnen vijf minuten moest Thijs al gestrekt naar de hoek om een doelpunt te voorkomen. Langzaam voetbalde Hertha zich onder de druk uit en in de zeventiende minuut tikte Ryan de 1-0 binnen. Vanaf dat moment was Hertha oppermachtig. De ene na de andere aanval golfde op het RKDES doel af en na een half uur schoof Mika de 2-0 binnen. Na weer een mooie aanval lobde Martijn de bal over de keeper maar die strandde op de lat. Kort voor rust kroop Hertha door het oog van de naald maar een sliding van Nick en een redding van Thijs voorkwam een tegentreffer. Na de rust kwam RKDES furieus uit de startblokken en was het binnen twee minuten 2-1.Na een minuut of tien kreeg Vincent een ongelukkige trap in zijn gezicht en moest er geblesseerd af. Nadat RKDES bijna de gelijkmaker pakte Hertha de bal op en uit een mooie aanval kopte Ryan richting Mika wiens schot jammer genoeg net voorlangs ging. Even later een ouderwetse combinatie tussen Ryan en Daan en daar lag nummer drie in de touwen. In de tweentachtigste minuut knikte Nick de 4-1 binnen uit een corner. RKDES trapte af en tien seconde later was het 4-2. Weer een paar minuten later een vloeiende aanval en de keeper kon nummer vijf uit het net vissen. In de laatste minuut kreeg RKDES nog een vrije trap die feilloos werd ingeschoten. Na een sportieve leuke wedstrijd met een eindstand van 5-3 kan Hertha terugkijken op een geslaagde middag.