HERTHA MB1 KAMPIOEN !!!!

14 april 2014

Hertha meiden MB1 zijn afgelopen zaterdag ongeslagen kampioen geworden. Deze super meiden groep schreven geschiedenis om als eerste junioren meiden team van Hertha kampioen te worden. Met nog twee wedstrijden voor de boeg moest de MB1 van Hertha de belangrijke uitwedstrijd spelen tegen de nummer 2 van de competitie SBO MB1 uit Bussum en alleen bij winst zou Hertha MB1 kampioen worden. De meiden hebben dit jaar ontzettend hard gewerkt en het harde werken werd gisteren eindelijk beloond.

Na een korte voorbespreking konden de meiden beginnen aan de warming-up. Vrolijk als altijd en met de gezonde spanning begon de wedstrijd. Direct begon Hertha goed te spelen. Zoals besproken sloten de linies goed aan en SDO kon daarom weinig doen. Hertha had meer kansen en een paar minuten voor de rust was het Emily die de 0-1 kon maken. Dit was toch een hele opluchting want we wilde echt met het kampioenschap terug gaan naar Hertha. De tweede helft begon en al na 10 minuten was het Roxy die koelbloedig de 0-2 binnen schoot. Ondanks de 0-2 voorsprong werden de meiden wat nerveus en met nog 20 minuten te spelen maakte de Bussumse dames toch nog de 1-2 . De spanning was daarna weer terug en helemaal toen ook nog Nanou wegens een blessure moest uitvallen. En met nog 5 minuten te gaan was het Nadine die de 1-3 binnen knalde! Wat een mooi schot in de kruising. Echter Hertha had weer eens het ongeluk dat er weer zo een scheidsrechter was die weer iets niet zag. Geheel onterecht werd Nadine haar doelpunt afgekeurd. Maar goed te zien was dat we ondanks deze teleurstelling in de wedstrijd goed geconcentreerd bleven. Dit is in het afgelopen jaar echt verbeterd! Uiteindelijk vloot de scheidsrechter af en het eerste kampioenschap van Hertha meiden junioren was een feit! Michel Klinkkamer was meegereisd en feliciteerde de meiden met een mooi bos bloemen en de meiden werden daarna nog in de kantine van Hertha gehuldigd!

Op 3 mei a.s speelt de MB1 de laatste competitiewedstrijd tegen ’t Gooi en iedereen is hierbij van harte welkom! Als trainers zijn we trots op hoe hard de meiden trainen en hoeveel plezier ze hebben als groep.