Hertha-4 Aalsmeer-6

17 oktober 2022

Op deze druilige zaterdagmiddag moest Hertha aan de bak tegen Aalsmeer. In een chaotisch begin liet de achterhoede van Hertha nog al wat steken vallen. Herhaaldelijk liep Aalsmeer dwars door de verdediging heen. Binnen twintig minuten stond Hertha op een 1-3 achterstand en weer een paar minuten later lag nummer vier achter Thijs. Gelukkig deden Ryan en Niels nog wat terug zodat de achterstand niet te ver op liep. Na rust pakte Hertha de zaken wat beter aan en halverwege de tweede helft werd het 3-4. Ondanks een aantal kansen kwam er geen gelijkmaker.

Noot van de schrijver .

Als je als neutrale toeschouwer naar deze wedstrijd hebt gekeken was het team van Aalsmeer voortdurend bezig met provoceren. Overtredingen die op het randje waren, bij duels voortdurend op de man spelen en ook als er geen bal in de buurt was toch aan shirtjes trekken. Ook de scheidsrechter kreeg voortdurend commentaar over zijn beslissingen. Door al die irritaties liet hertha zich ook niet onbetuigd. Jammer dat een wedstrijd in de onderklasse niet gewoon een leuk potje voetbal kan zijn