Verslag bekerwedstrijd Hertha JO15-1 tegen Kockengen JO15-1

04 oktober 2022

Zaterdag 1 oktober speelde we onze 4e wedstrijd in de bekercompetitie. Woerden wint heel makkelijk de overige wedstrijden. We zullen dus deze wedstrijd en die van volgende week tegen CSW moeten winnen om door te gaan in de beker.

Vorige week in de tweede wedstrijd speelde we geen goed spel in de opbouw. we raakte steeds de bal kwijt. Afgelopen week hadden de we daar op getraind en in de voorbespreking hebben we nog eens er op gewezen dat we het wel kunnen hebben over HOE we moeten vrijlopen e.d., maar dat het in feite neerkomt op het vrijlopen van een ieder zodat degene met de bal altijd meerdere afspeelpunten heeft.

En eerlijk is eerlijk. Vandaag hebben we kunnen genieten van heel mooi voetbal. De bal werd heel goed overgespeeld en de ene na de andere mooie aanval werd op de mat gelegd.

De verdediging gaf heel weinig kansen weg en als er een gevaarlijke bal werd gespeeld dan stond onze keeper Emmanuel als echte laatste man ongeveer op de helft van onze helft. Echt geweldig !!!

De 1-0 kwam na een mooie actie van Dani die zijn man passeerde en de bal mooi terug legde op Samuel, die hard de bal in het doel knalde 1-0.

De 2-0 kwam uit een corner van Kyano. Dani was de doelpuntenmaker.

Met deze stand gingen we de rust in. Vanwege eerlijk op beurt wisselen, moesten Dani en Pim in de wissel. Na de rust was dat even onwennig en kwam Kockengen op 2-1. Even spanend. Hoe zou de ploeg dat oppakken, maar dat deden ze erg goed. Een paar minuten na dit tegendoelpunt, kreeg het publiek weer een prachtig aanval te zien en zagen Tristan niet zelfzuchtig zijn en de bal keurig op Bodhi passte die de bal in het doel kon tikken. 3-1.

Kockengen was aangedaan. Hertha combineerde er op los en liep uiteindelijk uit naar 7-2 via de volgende assist en doelpunten makers

4-1 Tristan na een individuele actie.
5-1 door Tristan na een voorzet van Samuel.