Verslag bekerwedstrijd Breukelen JO15-1 tegen Hertha JO15-1

04 oktober 2022

Zaterdag 24 september 2022 speelde we onze derde bekerwedstrijd. De tegenstander was Breukelen JO15-1. Zij hadden tot nu toe alles verloren maar ook alles maar net aan dus was het voor ons afwachten wat het niveau van deze tegenstander was.

In de voorbespreking hadden we besproken dat we direct fel moesten beginnen want de vorige 2 wedstrijden kwamen we achter door slap te beginnen. En met name het aspect van druk zetten / verdedigen als de tegenstander de bal heeft. Wie moet er nu druk zetten? Met onze doelstelling om de bal binnen 5 seconden te veroveren zal degene die het dichtst bij de bal is druk moeten zetten op de tegenstander met de bal. Ook als jouw persoonlijke tegenstander dan vrij komt te staan, want die is op dat moment minder gevaarlijk. Speelt de tegenstander dat zo goed uit dat ze dan toch onder de druk uitkomen dan moet uiteindelijk 1 van de 2 centrale verdedigers doordekken dat is druk zetten op die tegenstander die de bal heeft en gevaarlijk is. De centrale verdedigers hebben namelijk een tegenstander. We staan als dat gebeurd an achterin 1 op 1. De twee backs knijpen dan ook iets naar binnen zodat de tegenstander geen steekpass op een van de buitenspelers kan geven.

Zo gezegd zo gedaan, want de ploeg voerde de taak enorm goed uit. Breukelen wist zich geen raad en kwam er eigenlijk niet uit. In de tweede minuut kregen we een strafschop nadat Dani in het strafschopgebied na een onnavolgbare schijnbeweging op de grond lag. Kyano schoot die beheerst in de linker bovenhoek: 0-1

Hertha had er zin in en creëerde de ene na de andere kans, maar het net werd niet gevonden doordat de voorzet net te scherp was of de speler net iets te laat voor het doel kwam. Maar de vele meegereisde toeschouwers en wij langs de kant genoten van de mooie aanvallen met combinatie voetbal. In de 9e minuut leidde dat tot de 0-2. Samuel ronde de voorzet van Kyano mooi af.

Daarna volgde er een periode waarin Hertha iets slordiger werd in de passing en Breukelen een paar keer het de verdediging erg lastig maakte. Een compliment voor de verdediging die alert bleven verdedigen. Ook Emmanuel moet even genoemd worden. Hij heeft vele aanvallen onschadelijk gemaakt door ver voor zijn doel de bal te onderscheppen en een goed voortzetting te maken zoals een moderne keeper dat hoort te doen. Perfect.

In de 30e minuut maakte Hertha een einde aan de aspiraties van Breukelen door na weer een mooie aanval de 0-3 te maken. Onze centrale verdediger Milano schoot de voorzet van Dani hard in het doel. Wij waren erg blij met dit doelpunt. Niet alleen dat daardoor de wedstrijd gespeeld was, maar met name doo het feit dat een verdediger een doelpunt maakt. Wij hameren er steeds op dat een van de verdedigers moet doorschuiven om zo een man meer op het middenveld te creëren. Super.

Breukelen was aangeslagen en 2 minuten later was het 0-4 door Tristan die alert reageerde door de vrij liggende bal in het strafschopgebied goed in het doel te schieten.

Na de rust zagen we helaas een heel ander spelbeeld. Breukelen ging alles op alles spelen en deed dat met 4 aanvallers. Ons mooie opbouwende spel van achteruit liep niet meer. Breukelen kreeg meerdere kansen maar onze verdediging met de keeper hielden andermaal stand.

Het was gek genoeg in dit stadium dat Samuel de 0-5 maakte met een mooi afstandsschot. Het spel werd niet beter aan onze zijde. Breukelen scoorde helaas nog een doelpunt. Weer hebben we geen clean sheet kunnen houden.

In de 63e minuut werden we nog wel getrakteerd op weer een hele mooie aanval. Tristan ging een 1-2 aan met de hak van Samuel en passte naar Bohdi die goed was doorgelopen. Bohdi gaf een mooie voorzet op Dani die op tijd voor het doel was gekomen om de bal in het doel te schieten: 1-6

Een mooie uitslag. Een wedstrijd met twee gezichten waarmee we kunnen constateren dat we in het positiespel bij balbezit nog beter moeten worden als er hoog druk gezet wordt. Van de week jongens gaan we hameren op vrijlopen zodat de bal bezittende speler in ieder geval 3 afspeelpunten heeft: links, rechts en vooruit. En dat na de pass doorgelopen moet worden !!!

Woerden heeft gewonnen van SCH, waardoor zij nu op de 1e plaats staan met 2 punten meer maar ook met een wedstrijd meer gespeeld. Zij moeten de laatste wedstrijd tegen Breukelen. Die zullen zij zeker gaan winnen. Dus wij hebben de taak om onze 2 laatste wedstrijden ook te winnen. Volgende week spelen we thuis tegen Kockengen JO15-1 en de week daarop de laatste bekerwedstrijd tegen CSW JO15-1