Verslag bekerwedstrijd Woerden JO15-1 – Hertha JO15-1

05 september 2022

Zaterdag 3 september 2022 speelden we onze eerste officiële wedstrijd. Een bekerwedstrijd tegen Woerden JO15-1. De tijd van de wedstrijd was er een die we niet echt meer gewend zijn op deze leeftijd. Half 9 moesten we spelen dus 7.15 uur vertrekken. Een aantal spelers waren op schoolkamp geweest maar iedereen was op tijd. Thijs was met familieweekend en Sam en Alexandros zijn uitgenodigd om te trainen voor een ticket in het EK padelteam dus gingen we met 14 spelers op pad.

De eerste 10 minuten waren helemaal voor ons. Door goed vooruit druk te zetten kwam Woerden er niet goed uit en creëerden wij wat kansjes. Echter kwamen we tegen de verhouding in op 1-0 achterstand. We bleven met name goed druk zetten en van daaruit scoorden we uit een mooie aanval de 1-1 door Samuel vanuit een mooie assist van Pim.

Na pm 15 minuten lukte het ons niet meer om Woerden vast te zetten en waren zij de betere ploeg. Het middenveld was voor hun en het was wachten op een doelpunt van hun. Die kwam er dan ook maar die werd afgekeurd waarvan de schrijver van dit stuk de reden niet weet. Hertha kwam daar heel goed weg. Het spelbeeld veranderde niet. Echter door goed verdedigend werk van de verdedigers en met name door Milano en Emmanuel bleef de stand 1-1.

In de tweede helft werd het spel van Hertha niet beter. Het leek meer op kick and rush voetbal. Woerden speelde beter, konden elkaar makkelijker vinden, maar konden het net gelukkig niet vinden. In de counters die Hertha kreeg, die wel gevaarlijk waren, ging Hertha heel effectief met de kansen om. Twee keer was Samuel de assist gever en Tristan de doelpuntenmaker wat resulteerde in een 1-3 winst.

Aandachtspunten voor Hertha zijn het ingooien van de bal. Ik denk dat de scheidsrechter wel 30x gevloten heeft daarvoor, positiespel in balbezit ipv naar voren rammen van de bal en conditie om langer druk zetten vol te kunnen houden.

SCH JO15-1 won van Breukelen en CSW won van Kockengen waardoor SCH, CSW en Hertha met 3 punten bovenaan staan.

Volgende week 10 september spelen we de volgende bekerwedstrijd 10.15uur thuis tegen SCH.