Verslag oefenwedstrijd Argon JO15-1 – Hertha JO15-1

05 september 2022

Zaterdag 27 augustus 2022 speelde Hertha JO15-1 haar eerste wedstrijd bij en tegen Argon JO15-1. Abel en Ruben waren niet aanwezig vanwege resp. herstel van een operatie en ziekte.

Het was de eerste wedstrijd van dit totaal nieuwe team met spelers uit de 15-1, 15-2, 13-1 en 13-2. Voor de wedstrijd besproken hoe we willen gaan voetballen uitgaande van de voetbalprincipes van Johan Cruijff in balbezit en balbezit tegenpartij.

En wat hebben deze jongens ons verrast. Na een wat onwennig begin kwamen we op 1-0 door een eigen doelpunt van Argon na een harde voorzet van Pim. Dat was het begin van een hele goede periode van het team. We kregen de een na de andere mooie aanval te zien wat resulteerde in prachtige doelpunten.

We gingen de rust in met een 5-1 voorsprong. Tristan 2x, Pim en Bohdi waren de doelpuntenmakers. In de rust de puntjes aangegeven die verbeterd konden worden. Dat was met name het korter op de tegenstander staan bij het verdedigen om zo voor de tegenstander te kunnen komen en de bal af te pakken. Het andere hoofd verbeterpunt was het inschuiven van een van de verdedigers om een man meer situatie te creeren. Finn deed dat heel goed en gaven we dus als voorbeeld mee.

In de tweede helft heeft de ploeg geprobeerd dat uit te voeren. Argon had de verdediging wat beter neergezet waardoor onze opbouw door het midden veel moeilijker was. En het veld werd in balbezit te groot waardoor er een groot gat kwam tussen de aanval en de verdediging. Een paar keer verloren we de bal voorin en konden we de bal niet snel terug veroveren. Argon creëerde meer kansen en kwam dan ook op 2-5.

Hertha dacht van he het gaat ons niet gebeuren dat ze hoop krijgen om nog gelijk te spelen of te winnen. Direct na het tegen doelpunt scoorde Dani op dat moment spelend als links half en kwamen we op 2-6.

Tristan en Samuel maakten er vervolgens nog 2-7 en 2-8 van. De energie van Hertha werd wat minder. Het laatste gedeelte was voor Argon. Door hard werken en goed keeperswerk van Emmanuel konden we het op nog maar 1 tegendoelpunt houden. Eindstand 3-8.