MENU
 

Buitengewone Algemene Leden Vergadering

07 juli 2022

Op maandag 29 augustus vanaf 20.00 uur in onze kantine belegt het bestuur een Buitengewone Algemene Leden Vergadering.

Waarom een extra vergadering? Dit omdat wij twee belangrijke zaken willen voorleggen aan onze leden, die niet kunnen wachten tot de normale Algemene Leden Vergadering in oktober/november.

Het bestuur bestaat al jaren uit een viertal personen en eigenlijk hebben wij behoefte aan versterking. Wij kunnen op dit moment minder tijd besteden aan onderwerpen die op korte termijn en vooral langere termijn zeer belangrijk zijn. Denk daarbij aan het vrijwilligersbeleid zodat we onze vereniging draaiende kunnen houden. Dit wordt een steeds grotere uitdaging en heeft extra aandacht nodig vanuit het bestuur.

Op langere termijn is ledenwerving en -behoud heel erg belangrijk willen wij over 10 jaar nog een gezonde vereniging hebben. Niet alleen qua leden en vrijwilligers, maar ook financieel. Bij dat laatste zijn vooral de inkomsten uit de Bar en Activiteiten cruciaal. Met de twee volgende nieuwe bestuursleden wil het bestuur een basis leggen voor de toekomst van onze vereniging.

Het bestuur zal tijdens de Buitengewone Algemene Leden Vergadering de leden vragen in te stemmen met de benoeming van Jean-Paul Schün en Rob van Westrop. Jean-Paul gaat zich bezig houden met het strategische zaken, vrijwilligersbeleid en communicatie en Rob van Westrop wordt eindverantwoordelijke in het bestuur voor de Bar- en Activiteitencommissie.

Jean-Paul is relatief nieuw bij Hertha en speelt op vrijdagavond 35+ voetbal. ‘Ik vind Hertha een hele leuke vereniging waar ik het prima naar mijn zin heb en waar ik vooral ook word geïnspireerd door de vrijwilligers die ervoor zorgen dat Hertha een vereniging is waar iedereen zich thuis voelt en op een fijne manier met voetbal bezig kan zijn. Besturen is nieuw voor mij en ik wil me op deze manier graag inzetten voor Hertha. Ik heb al een specieke cursus over besturen bij de KNVB gevolgd en ik heb er zin in’, aldus Jean-Paul.

Rob van Westrop is geen onbekende bij Hertha en heeft in het verleden al 10 jaar de verantwoordelijkheid gehad voor de Bar- en Activiteitencommissie. ‘Na 10 intensieve jaren bij Hertha ben ik een tijd niet betrokken geweest bij Hertha. Sinds een aantal jaren kom ik weer bij Hertha en begon het weer te kriebelen. Toen ik werd gevraagd voor deze bestuursfunctie hoefde ik niet lang na te denken en heb ik er ontzettend veel zin om met de bestaande groep vrijiwilligers invulling te geven aan deze voor Hertha belangrijke bestuursfunctie’.

LED veldverlichting

Het kan niemand zijn ontgaan dat de energieprijzen de lucht zijn ingeschoten. Zo ook bij onze vereniging, want wij verbruiken aardig wat gas en elektriciteit. Verduurzaming staat uiteraard ook in het middelpunt van de belangstelling. Hertha wil zijn steentje hieraan bijdragen en de kosten voor energie beheersbaar houden, LED veldverlichting is gebruiksvrienelijk, energiezuinig en daardoor duurzamer en goedkoper dan normale verlichting. Hertha huurt van de gemeente de velden inclusief de lichtmasten. Een investering in LED verlichting zou eigenlijk door de gemeente moeten worden gedaan, maar daar is op dit moment geen budget voor. Het bestuur vindt het toch belangrijk genoeg en heeft een berekening gemaakt dat wij deze investering met deze prijzen voor elektriciteit op redelijke termijn terug verdienen. Daarmee gebruiken we ook de reeds ontvangen Euro 5.000 van de Vriendenloterij als club van de maand. Het complete plaatje met tijdslijnen, investeringen, afspraken met gemeente en terugverdientijd willen wij voorleggen aan onze leden. Met een positief besluit hebben we in oktober LED veldverlichting.

Wij hopen op een grote opkomst en wensen alle leden en vrijwilligers een fijne zomervakantie!

Het bestuur

Naar het overzicht