MENU
 

Hertha dames 1 – 30+ behoudt de koppositie

10 oktober 2021

Afgelopen vrijdagavond was het aan de bonkerstekerweg in Vinkeveen een gezellige drukte. Maar liefst 10 damesteams waren present voor een competitieavond. De avond begon om 8 uur en gelukkig waren de weergoden positief en kon op een mooie droge avond worden gerekend.

Deze avond werd de eerste wedstrijd tegen Olympia gespeeld. Na de topstart van twee weken geleden was iedereen gemotiveerd om de voorsprong vast te houden. Dit lukte tijdens deze wedstrijd goed en naast een onneembare verdediging kon Hertha maar liefst 3 maal scoren!! Marion Ros beet de spits af waarna Fiona Verbruggen, op haar nieuwe positie als linkerspits de voorzet van Monique Simons kon verzilveren. Manon van Scheppingen kon niet achter blijven en knalde de laatste bal in het doel van Olympia.

Direct na deze wedstrijd startte de wedstrijd tegen “t Gooi (ook uit Hilversum). Het vasthouden van het goede spel bleek in deze pot veel lastiger. Hertha kreeg minder ruimte en vochten als leeuwinnen. Helaas bleek dit niet voldoende en kregen de Hertha dames hun eerste nederlaag. Deze wedstrijd moest Lonneke Boekel ondanks het sterk verdedigende werk van Mirjam Meulemans en Annelies Outhuijse helaas toch een doelpunt doorlaten.

Na een rustpauze van 15 minuten vervolgde Hertha tegen SWM uit Maartensdijk. Ondanks het mooie samenspel hield de keeper van SVM het doel leeg en moest Hertha een gelijkspel accepteren.

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen Kockengen. De temperatuur buiten daalde maar op het veld was de spanning te snijden. Om de koppositie te behouden moest Hertha deze wedstrijd winnen. Dankzij een strakke pass van Patricia van Tol Kon Marion Ros als topscoorder van de avond de allesbeslissende 1-0 maken.

De sfeer op het veld en daarna is top! De komende drie weken is er geen competitie maar daarna volgen nog een avond sportieve en gezellige vrijdagavonden.

dames 1

Naar het overzicht