Puntenverlies voor Hertha in een matig duel tegen HBC

12 oktober 2020

Door de nieuwe maatregelen mag er geen publiek meer langs de velden staan tijdens de voetbalwedstrijden. Hertha heeft hier kennelijk erg veel last van, want verliest sinds deze nieuwe maatregelen onnodig punten. Hopelijk mogen de supporters snel weer bij de wedstrijden zijn, zodat het team de energie van het publiek weer in de wedstrijd kan gooien.

De eerste helft

Hertha was tegen het ervaren team van HBC een beetje aan het zoeken naar de juiste tactiek. De linies stonden te ver van elkaar waardoor HBC kon doen waar zij het best in zijn, positiespel. Hertha moest al snel tegen een achterstand aankijken toen de keeper van Hertha zich verkeek op een lange bal en deze niet kon wegwerken. De spits van HBC kreeg hierdoor een niet te missen vrije schietkans, waardoor het binnen 10 minuten 1-0 staat.

Beide teams weten niet heel gevaarlijk te worden, maar toch krijgt Hertha een paar grote kansen. De eerste kans wordt knap gehouden door de keeper van HBC, welke beschikt over goede reflexen. De tweede kans wordt van de doellijn weggekopt. Soms moet het dan ook gewoon meezitten om de achterstand om te draaien. Er wordt gerust met 1-0, waarbij de eerste helft snel vergeten moet worden.

Tweede helft

In het begin van de tweede helft blijft het spel nog even zoals het de eerste helft ook was. Beide teams creëren weinig. Toch weet HBC weer met de eerste de beste kans te scoren. Het uiterst efficiënte team weet vanuit een doorgekopte corner de bal bij de tweede paal erin te werken.

Gelukkig begint Hertha eindelijk een klein beetje van het eigen spel op te pakken en schroeft het niveau (iets te laat) op. Er wordt wat meer energie in de wedstrijd gegooid en naar voren gevoetbald. Halverwege de tweede helft weet de keeper van HBC zijn team nogmaals te redden. Een afstandsschot van Ronald wordt onderweg nog van richting veranderd en vliegt naar de hoek, maar de keeper van HBC weet de bal alsnog te houden.

Na de 2-0 blijft Hertha de druk opvoeren en merk je dat de spelers van HBC er doorheen zitten. Vanuit een corner wordt in de 70e minuut de 2-1 ingekopt. Je zou verwachten dat de laatste 20 minuten een tandje erbij dan nog het verschil zou kunnen maken, maar helaas is dat niet het geval.

Hertha loopt puntverlies op tegen een ervaren HBC. Het team zal zich snel moeten herpakken en volgend weekend weer met volle energie er zijn. Hopelijk kan de trainer eindelijk eens over een volledig team beschikken, tot nu toe is het nog aardig puzzelen met de vele afwezigen. Gelukkig zijn de meeste geblesseerde weer op de weg terug en hopelijk kunnen zij snel weer aansluiten.

Volgende week staat Germaan op het programma. Helaas mag er nog steeds geen publiek aanwezig zijn en het is ook nog maar afwachten wat er tijdens de persconferentie nog meer wordt verteld qua maatregelen.

Take care en hopelijk kunnen we elkaar snel weer tegenkomen op de club! Tot die tijd zullen jullie het moeten doen met mijn verslagen.