MENU
 

Corona Update SV Hertha

25 april 2020

Afgelopen dinsdag heeft premier Rutte bekend gemaakt dat er enige versoepeling is van de maatregelen voor de kinderen tot en met 18 jaar. Helaas kunnen senioren helemaal niet meer trainen dit seizoen. De intentie is dat er weer getraind gaat worden de komende week voor de jeugd. Maar we zijn afhankelijk van de welwillendheid van trainers en de openstelling van het sportpark door de gemeente, zij hebben hierin het laatste woord. Gisteren hebben wij een protocol van de KNVB ontvangen met voorwaarden voor openstelling door de gemeente. Een flink protocol met regelingen op het gebied van hygiene, social distancing, aankomst en vertrek op het park, een Corona aanspreekpunt, communicatie naar leden en ouders enz. enz. De gemeente verlangt een plan van ons en na goedkeuring van dit plan kan er weer worden getraind. Eerder absoluut niet. Dit weekend gaan we aan de slag met het plan en dan hopen we op een snelle reactie van de gemeente.

Het coronavirus heeft uiteraard zijn impact op Hertha. Zoals bekend is het officiële voetbalseizoen beëindigd. Er zijn geen beker-, competitie- en oefenwedstrijden. Tot en met 1 september zijn alle evenementen afgelast. Dit betekent dat onder andere het Turftrapperstoernooi, Vinkcuisine en het Jasmin Peters toernooi niet doorgaan dit jaar. Dit heeft een behoorlijke financiële impact op de club. Zoals het er nu naar uitziet, komen we de crisis wel door. Maar we gaan er wel vanuit dat we in het najaar weer volop aan het voetballen gaan en evenementen kunnen organiseren. Maar dit is nog lang niet zeker. En wat zijn de lange termijn gevolgen van deze crisis voor Hertha? Denk het aan bestedingspatroon en sponsorbijdragen? De financiële klap is dus groot, maar met steun van iedereen komen we er wel door. Maar wat we van jullie vragen is steun in deze moeilijke tijd. Niet alleen het bedrijfsleven heeft alle steun nodig, maar ook het clubleven. Heb je ideëen hierover laat het ons weten.

We begrijpen dat er veel vragen zijn van jullie kant. Over bijvoorbeeld de indeling voor volgend seizoen. Hoe gaat dat dit jaar? Wanneer kan er sowieso weer worden gevoetbald? Kan dit wel met een 1,5 meter samenleving? Wanneer gaat onze kantine weer open? Heel veel vragen waar wij nu ook geen antwoorden op hebben. Voor de indeling van volgend seizoen zijn er wel al bepaalde ideëen. Zodra deze zijn uitgewerkt en er weer getraind kan worden dan laten we deze weten.

Uiteraard missen we het voetbal enorm. Wie had aan het begin van dit seizoen dit kunnen bedenken? Hadden we net ons 90 jarig bestaan gevierd en keken we uit naar een nieuw seizoen. Het beloofde een fantastisch sportjaar te worden met het EK voetbal, een Nederlandse Tour de France winnaar?, voor het eerste weer de Formule 1 naar Nederland, het Eurovisie Songfestival in Nederland enz. enz. Maar de gezondheid van iedereen is op dit moment het belangrijkste. We nemen deze maatregelen niet alleen voor onszelf, maar juist voor anderen en de kwetsbare mensen in de samenleving. De blik is alweer gericht op het volgende seizoen, waar we weer samen kunnen sporten, elkaar weer kunnen treffen op de club, de draad weer kunnen oppakken. Hoe onzeker alles nu is, één ding is zeker en dat is dat Hertha blijft bestaan. Neem dus alle voorzorgsmaatregelen in acht en respecteer de 1,5 meter afstand. Blijf voorzichtig en vooral gezond!

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur

Naar het overzicht