Voetbalspektakel op de Molmhoek

27 januari 2020

Na een lange winterstop stond afgelopen zaterdag eindelijk weer een competitiewedstrijd op de agenda. De supporters hadden zich weer langs het veld gemeld en ze waren er helemaal klaar voor. De harde kern viel op door zich langs de kant te melden met een Hertha hoodie en sjaal. Ook de spelers waren wel weer toe aan een competitieduel na de wat matig verlopen oefenwedstrijden in de winterstop. Real Sranang is de tegenstander en staat bij aanvang van de wedstrijd 3 punten voor op Hertha. De uitslagen van Real Sranang zijn veelbelovend, vorig jaar was de club nog genoodzaakt het team terug te trekken uit de competitie.

Eerste helft

Vanaf de aftrap kreeg het publiek direct waar het voor gekomen is. Het tempo wordt omhoog geschroefd en Hertha probeert het initiatief te nemen. Real Sranang liet gelijk zien, waarom zij zoveel scoren. De aanval van Real Sranang is ongelofelijk snel en technisch aangelegd. Het hele team maakt hier gretig gebruik van en via lange ballen weten zij de aanvallers op snelheid te bedienen. De eerste helft gaat de wedstrijd gelijk op, twee teams die aan elkaar gewaagd zijn zorgen voor een voetbalspektakel. De scheidsrechter gaat mee in het niveau en neemt de wedstrijd uiterst serieus. De neutrale supporter zal genoten hebben van deze wedstrijd en enigszins verbaasd zijn dat deze teams 4e klasse spelen.

Hertha weet in de eerste minuten een hoop kansen te creëren, maar de keeper van Real redt met katachtige reflexen. Na ongeveer 12 minuten krijgt Hertha een corner, welke in eerste instantie geen gevaar oplevert. De bal komt uit de rebound bij een Hertha speler terecht, die hem direct weer voorgeeft. De net teruggekomen van een buitenlandse stage Dennis knikt de bal onhoudbaar in, een verdiende voorsprong. Real neemt hier uiteraard geen genoegen mee en begint wat verder naar voren druk te geven. De ervaren middenvelder van Real geeft hierbij even een spoedcursus dribbelen en weet minimaal 4 spelers voorbij de spelen voordat hij de gelijkmaker binnenschiet.

Real is niet van plan om gas terug te geven en blijft wat meer naar voren voetballen. Hertha wil het initiatief nemen, maar de razendsnelle aanvallers van Real blijven gevaarlijk. Zo krijgen beide teams wat kansen, maar weet Real op voorsprong te komen. De rechtsbuiten kapt naar binnen en schiet, dit schot wordt half geblokt en komt voor de voeten van de rechtsbuiten. Deze staat daardoor gelijk 1 op 1 en weet de bal goed af te maken. Hertha en de grens dachten dat dit buitenspel was, maar de scheids besloot anders. Hertha wilde graag voor rust nog de gelijkmaker binnenschieten en kreeg weer de nodige kansen. Ook Regi heeft Hertha nog een keer gered door een 1 op 1 tegen te houden. Toch valt de 1-3, waarbij de nummer 11 van Real met zijn snelheid een doorgekopte bal ontvangt en direct 1 op 1 staat. Deze keer kan Regi helaas niet redden en moet Hertha in de achtervolging. Gelukkig weet Delano net voor rust nog de 2-3 binnen te schieten, waardoor het geloof nog 100% aanwezig is.

Tweede helft

In de tweede helft zal nog geduldiger gevoetbald moeten worden en de kansen moeten afgemaakt worden. Inmiddels heeft Kevin plaats gemaakt voor Ronald, die zich rond de 60e minuut gelijk laat gelden. Hij weet een vrije trap zo te nemen dat hij zonder te worden aangeraakt in de verre hoek vliegt. Of raakte Mike hem toch wel aan? Dat mogen ze zelf uitvechten, want niemand maakt het wat uit het staat weer gelijk! Hertha heeft in de tweede helft meer grip op de wedstrijd en weet de snelle uitbraken beter te onderscheppen. De druk wordt opgevoerd en de kansen blijven komen. Zo weet Mike zichzelf vrij te spelen en zijn actie te bekronen met een goal. Het goede spel wordt op deze manier mooi beloond.

Zoals Real de eerste helft met de voorsprong omging doet Hertha de tweede helft. Eén doelpunt verschil is niet genoeg en zodoende blijft de druk naar voren gegeven worden. Het middenveld van Hertha heeft de overhand en weet door een combinatie de bal voor het gouden pootje van Ronald te leggen. Met een laag schot schuift hij de bal vanaf ongeveer 20 meter langs de keeper en weet wat meer lucht te geven aan het team.

Zelfs met deze stand wist iedereen dat de aanvallers van Real gevaarlijk blijven, en na drie keer met je ogen te knipperen ligt de bal op de penaltystip. Gelukkig schiet de aanvoerder van Real de bal hoog over en kan de wedstrijd volwassen uitgespeeld worden.

De mannen van Hertha en Real verdienen een groot compliment. Na de wedstrijd doen beide teams nog een drankje in de kantine en wordt de strijd weer omgezet in gezelligheid. Hertha stijgt een plek op de ranglijst en meldt zich in de top 4. Andre (trainer) zal niet ontevreden zijn met het vertoonde spel en kan daarop weer verder bouwen. Het niveau zal hoog moeten blijven, omdat de bovenste teams in “West 1 4E” behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn en er maar een paar plekken voor de nacompetitie beschikbaar zijn. Volgende week wordt er niet gespeeld, maar over twee weken is iedereen weer welkom om de wedstrijd tegen TABA te komen bewonderen.