Het laatste duel voor de winterstop eindigt in een gelijkspel

16 december 2019

Hertha moest afgelopen zaterdag afreizen naar Amsterdam waar de wedstrijd tegen Tos-Actief gespeeld wordt. Vorig seizoen werd bij Tos-Actief met 3-1 verloren, maar dat heeft Hertha gelukkig niet de nacompetitie gekost. Dit seizoen staat Tos wat hoger op de ranglijst dan afgelopen seizoen en dat betekend dat er harder gewerkt moet worden om nu wel een overwinning eruit te slepen. De eerste helft van het seizoen was het vaak puzzelen om de teams gevuld te krijgen, maar dat begint gelukkig minder te worden. Na de winterstop zal er veel concurrentie op meerdere posities komen en dat is wat je terug wil zien in selectieteams.

Na de verloren wedstrijd van afgelopen seizoen zou je verwachten dat iedereen het deze keer recht wil zetten. De inzet was er ook zeker wel, maar bijna iedereen aan de kant van Hertha heeft vandaag de welbekende offday meegemaakt. De eerste 30 minuten van de wedstrijd gingen meer dan de helft van alle passes naar de verkeerde kleur. Hierdoor kwam Hertha niet lekker in de wedstrijd. Tos had een strijdplan bedacht en dat werkte goed, omdat wij niet in de wedstrijd konden komen. De lange bal werd gehanteerd en de snelle aanvallers van Tos rennen daar achteraan. Binnen 20 minuten stond Tos met 2-0 voor. Tweemaal werd de aanval door Hertha zelf ingeluid met extreem slecht positiespel.

Een scenario als vorig seizoen was in de maak, maar gelukkig wist Hertha zich wat te herstellen het laatste gedeelte van de eerste helft. Doordat Mike zichzelf vrijspeelde kon hij de bal in de verre hoek plaatsten en zodoende kwam de aansluiting nog voor de rust. Ondanks het slechte spel wist Hertha het tweede gedeelte de overhand te houden. De allerlaatste minuut van de eerste helft wist onze laatste man/veteraan van het team de bal nog prachtig in te koppen. Een corner valt zo op het koppie van Zellie en hij knikt de bal onhoudbaar binnen. 2-2 is de ruststand.

Ook na rust is het spel van Hertha nog niet goed, maar krijgt wel meer de overhand. De gevaarlijke aanvallen van Tos werden minder en Hertha probeerde wat meer naar voren te drukken. Het spel werd helaas niet beter en Tos weet nog een keer uit te breken. Deze uitbraak bleek genoeg om de 3-2 in te luiden. Hertha kijkt weer tegen een achterstand aan. De weerbaarheid is ten opzichte dan vorig seizoen een stuk beter geworden. Want ik denk dat zo een chaotische en ver ondermaatse wedstrijd het afgelopen seizoen in een verloren partij zou zijn geëindigd. Maar nu ging het hele team direct weer op zoek naar de gelijkmaker. Vrij snel na de 3-2 werd een bal niet goed weg gekopt door de verdediger van TOS. De bal kwam in de 16 meter bij Donny terecht, die net genoeg tijd had om de bal aan te nemen en in de verre hoek te schuiven.

Tegen het einde van de wedstrijd staakt de scheidsrechter de wedstrijd voor een korte tijd, vanwege het natrappen van een Tos-speler. Tos heeft dit netjes opgelost, door deze speler te wisselen en de laatste minuten niet meer te laten spelen. Zonde want deze Tos-speler was een van de betere spelers aan de Tos kant. In de tweede helft heeft Hertha iets de overhand gehad, maar wist geen vuist te maken. Het slordige spel heeft ervoor gezorgd dat er weer niet gewonnen wordt bij Tos. Wel goed om te zien dat slechte wedstrijden niet direct verloren worden en dat iedereen heeft gevochten om toch nog een puntje eruit te slepen. Gezien het spelbeeld is de eindstand dan ook een terechte uitslag.

Hertha gaat op de 5e plaats de winterstop in. Dit had hoger kunnen en misschien wel moeten zijn, maar in het voetbal valt niks met 100% zekerheid te voorspellen. De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Real Sranang. Dat is een directe concurrent die 3 punten meer heeft dan Hertha. Iedereen zal dan weer opgeladen op het veld moeten staan, want een offday kunnen we dan echt niet gebruiken. De eerste helft van het seizoen heb ik genoten van de vele supporters die door weer en wind het team staan aan te moedigen. Daarbij is het goed om te zien dat veel jonge spelers aansluiten en het

team als geheel blijft groeien. Nog een lange weg te gaan, maar de potentie is er zeker. Iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling gewenst en tot de 25e van januari voor weer een nieuw voetbalspektakel!