Verdiende uitslag Hertha - TOG

11 december 2019

De laatste thuiswedstrijd van 2019 is dik verdiend gewonnen. Geblesseerde spelers komen gelukkig terug van de ziekenboeg, maar nieuwe spelers vullen deze weer. Hoog tijd voor de winterstop, zodat iedereen zich weer kan opladen voor het tweede gedeelte van het seizoen.

TOG is voor Hertha een onbekende tegenstander, dus alleen de ranglijst kan wat informatie geven. De uitslagen geven aan dat er zeker geen spraken mag zijn van onderschatting.

Opstelling: Regi, Jason, Daan (Joost 45’), Zellie, Martijn, Kevin, Donny (Sem 70’), Sep, Tommy, Delano, Mike© (Boertje 83’).

De eerste helft

Op deze manier wordt de wedstrijd ook gestart. Met veel balbezit en hoogdruk wordt TOG op de eigen helft gedrukt. Hertha krijgt kans op kans, maar de afronding lukt helaas niet. En zoals wel vaker in het voetbal gebeurt. Als je hem zelf niet maakt, dan ligt hij straks bij jezelf in het mandje! Na 15 minuten stunten weet TOG de score te openen. Zonder nog in de 16 meter te zijn geweest schiet TOG van afstand en scoort. Direct na de aftrap krijgt Hertha de kans om gelijk te maken via een penalty. Deze wordt niet benut, dus dat belooft wat. Zal het zo een wedstrijd worden?

Waar TOG claimt ook een penalty te moeten krijgen, wordt het een inworp. -Deze inworp komt na een kopduel panklaar voor de aanvaller die de 0-2 binnenschiet. Twee schoten, twee goals. TOG zal zichzelf zeer gelukkig prijzen.

De organisatie valt wat uit elkaar en het middenveld gaat te veel naar voren spelen. Dit met het idee om de aansluitingstreffer voor de rust nog te willen maken. Gelukkig lukt dit in de 42e minuut nog wel. Waar Delano al zijn tweede pingel van de wedstrijd heeft gemist, en Tommy een aantal keer de bal het goal niet in kreeg lukt het hem nu wel. Na een snelle combinatie ziet Mike dat aan de rechterkant 3 man mee is gekomen. Tommy ontvangt de bal en schuift deze door de benen van de keeper. 1-2 de rust in, de thee zal vast gesmaakt hebben in de kleedkamer bij TOG. Dat maakt voetbal ook wel mooi, de stand geeft de wedstrijd gelijk een ander beeld.

Over de scheidrechter hebben we nog niks gezegd, maar deze beste meneer floot een goede wedstrijd. Misschien wel zo goed volgens de regels, dat je zou verwachten dat hij wel een keer een wedstrijd in een hogere klasse mag fluiten.

Tweede helft

In de tweede helft wordt op dezelfde manier verder gevoetbald als de eerste helft. Deze druk vooruit houdt TOG ongeveer 8 minuten vol. Donny geeft vanuit de achterste linie een lange bal op Mike, die na de aanname 1 op 1 met de keeper staat. Een rustige afronding zorgt voor de 2-2 en Hertha laat zien dat ze niet van plan zijn punten in te leveren. Na een mooie combinatie op het middenveld wordt de bal strak voorgegeven door Delano en kan Sep de voorsprong binnenschieten. 3-2 en Hertha krijgt wat meer ruimte van TOG. Dit zorgt ook snel voor de 4-2, die Tommy in de korte hoek binnenschiet.

De wedstrijd was op dit moment wel gespeeld en Hertha speelde de wedstrijd rustig uit, maar ook in een tempo lager blijven ze gevaarlijk. De hoogstandjes komen tijdens deze stand ook weer naar boven, waar Kevin nog even het publiek vermaakt. Na het middenveld over te steken zullen de meeste middenvelder de bal inleveren bij de aanvallers, maar Kevin zag een klein gaatje en schiet vanaf 20 meter de bal boven in de verste hoek.

Tijdens de wedstrijd was weer een aanstormend talent aangeschoven. Sem (JO17-1) heeft in de O23 genoeg indruk gemaakt om Andre te overtuigen van zijn talent. Met nog 20 minuten op de klok mag hij zijn minuten maken. En ook in deze 20 minuten maakt Sem weer een goede indruk, het blijft leuk om te zien!

Mike laat 10 minuten voor het einde nog even zien dat je goed moet blijven opletten. Als je één seconde niet scherp bent zet hij het op het lopen en ben je hem kwijt ook. Hij zet zichzelf 1 op 1 met de keeper en scoort de 6-2. Daarna wisselt Mike en is heel Hertha weer blij om de rentree van Boertje mee te kunnen maken. Een kind van de club, die nog even zijn minuten mag maken.

Aan het einde van de wedstrijd krijgt Hertha de derde penalty en mag Sem plaatsnemen achter de bal. Ondanks dat hij de bal goed inschiet weet de keeper ook deze penalty te stoppen. Gezien de strafschoppen en de vele kansen is de uitslag nog mager, maar zeker een terechte overwinning.

De verdediging had niet extreem veel te doen, maar wanneer nodig stonden ze hun mannetje. Regi had nog een goede redding en wist de enige kans van TOG in de tweede helft tegen te houden. Jason en Martijn spelen al een aantal weken erg sterk en blijken hele snelle leerlingen. Misschien komt dat wel door de ondersteuning vanuit het centrum, waarbij talen Daan (16 jaar) en Zellie (28 jaar?) de backs goed ondersteunen en coachen!

Volgende week wordt de laatste wedstrijd voor de winterstop bij TOS-Actief gespeeld. Daar hebben we nog wat recht te zetten. Vorig jaar hebben we met 3-1 bij Tos verloren. Toen stond er niet veel op het spel, deze keer wel. Laten we de laatste wedstrijd van 2019 goed afsluiten!