Aalsmeer- Hertha 4 5-1

01 mei 2023

Terwijl de ene kist na de andere met donderend geraas over het veld richting Schiphol vloog warmde Hertha zich op voor de wedstrijd tegen Aalsmeer. Onder een prettig zonnetje ontspon zich in de eerste helft een gelijkwaardige strijd met over en weer kansen. Bij een snelle uitbraak van Aalsmeer had de achterhoede geen antwoord en zo werd het in de dertiende minuut 1-0. Hertha herpakte zich en al combinerend kregen ze enkele kansen. Bij een duel op de zestien werd een Herthaspeler onderuit geschoffeld en de vrije trap werd door Vincent prachtig ingeschoten. 1-1. Na de rust ging Aalsmeer flitsend uit de startblokken en collectief falen van de Hertha achterhoede zorgde binnen zes minuten voor een 4-1 achterstand. Thijs behoede het team voor nog meer tegengoals en loopwonder Ryan kreeg nog een paar mooie kansen maar het lukte niet meer om te scoren. In de laatste minuut schoot Aalsmeer nummer vijf binnen.