MENU
 

Hertha zaterdag 1 stelt zich voor!! “Goalgetters”

26 augustus 2019

Last but not least, de aanval!

Afgelopen seizoen was de aanval van Hertha één van de meest effectieve voorhoedes van de competitie met meer dan 100 doelpunten! Kunnen ze dit seizoen weer zoveel doelpunten maken?

Tijdens de meeste wedstrijden komt de aanval wat nonchalant het veld op gelopen. Wanneer het fluitsignaal klinkt veranderd de houding. De buitenspelers zetten hun brommert in de hoogste versnelling en de verdediging mag beginnen aan het lopen van een paar olympische sprints. Soms iets wat te fanatiek, maar dat zou een goede les kunnen zijn voor komend seizoen. Aanvallend hoeven we deze jongens niks meer te vertellen als je meer dan 100 keer weet te scoren in één seizoen.

Jur van der Horst is voorbij gekomen bij de middenvelders, maar heeft ook een half seizoen in de spits gestaan. Hij had net zo goed bij de aanvallers erbij kunnen staan. Jur zorgde in de aanval voor de balans, waar hij zijn vele meters maakt gaan de buitenspelers vooral los op de korte sprintjes.

Gedurende het afgelopen seizoen hebben twee spelers pas na de winterstop hun minuten gemaakt. Zullen ze dit seizoen een vaste waarde worden?

Joost van Raaij

Kwaliteiten: snel, simpel voetballen, scorend vermogen.

Van de JO19-1 opeens gevraagd worden om mee te doen bij het eerste. Het gebeurde bij Joost. De aanval probeert dan de nieuweling te helpen om een goal te maken, maar Joost scoort gelijk twee keer. Als ik het niet verkeerd heb, heeft Joost in de jeugd even bij Argon mogen kijken of hij het hogere niveau wat vond. Daarna is hij weer terug gekomen bij Hertha. Afgelopen seizoen heeft Joost een paar wedstrijden meegedaan en ook de voorbereiding maakt hij zijn minuten. Wellicht kan hij komend seizoen een vaste kracht worden binnen het team. Joost is één van de jongere spelers en dat is voor de trainer wel lekker om over te beschikken. De potentie van het team is door deze vele jonge spelers heel hoog. Dit seizoen zijn er meerdere spelers van de JO19 doorgekomen, veel hebben tijdens de oefenwedstrijden al een kans gekregen en zullen zichzelf moeten laten zien om de veel scorende aanvallers uit de basis te spelen.

Sverre Kroon

Kwaliteiten: weerman, sterk aan de bal, doorzettingsvermogen.

Een rasechte spits. Niet op techniek, maar op doorzettingsvermogen lukken veel acties. Je zou het bijna Suarez achtige acties kunnen noemen. Afgelopen seizoen heeft Sverre wat vaker zijn minuten in het eerste team gemaakt. Dit komt overigens niet door gebrek aan voetbalkwaliteit vinden de meeste medespelers. Hopelijk is het dit seizoen tijdens de trainingen droog en gewoon lekker weer, want dan zal Sverre veel aanwezig zijn en ook meer minuten kunnen maken. Wanneer Sverre aanwezig is en er zin in heeft is zijn mentaliteit wel top. Veel spelers zouden daar nog wat van kunnen leren. Daarnaast is zijn eerlijkheid ook wel uniek, niet veel spelers geven eerlijk toe geen zin te hebben om te komen trainen wanneer het regent.

Delano Kluft

Kwaliteiten: penaltykiller, snel, behendig.

Ook Delano heeft in de jeugd bij Hertha gevoetbald. Vanaf Hertha is hij verder gaan kijken bij CSW en in de senioren nog een uitstapje naar Aalsmeer. Vorig seizoen heeft Delano ervoor gekozen om weer

terug te komen bij Hertha. Afgelopen seizoen heeft Delano een groot aandeel gehad in het aantal goals. Zoals al eerder aangegeven weet de voorhoede prima goaltjes mee te pikken en hoeft niemand ze uit te leggen hoe dit anders zou moeten. Delano zet zich altijd 110% in tijdens de wedstrijd en soms zorgt de 10% extra voor teveel fanatisme. Als dit komend seizoen omgezet kan worden naar extra energie voor nog meer goals, dan kunnen we het aantal goals van afgelopen seizoen voorbij gaan.

Tommy Koevoet

Kwaliteiten: technisch, sleepjes, schijnschot en afstandsschoten pik.

Naast Jelle is ook Tommy een Brabandse verrassing geweest voor het team. Afgelopen seizoen hadden twee Brabanders zich ingeschreven bij Hertha. Tommy had een jaar niet gevoetbald, maar na een paar aannames dacht iedereen ??????? hoe kan dat na een jaar niet gevoetbald te hebben. Al snel werd het duidelijk. Tommy heeft in de jeugd nog voor NAC gespeeld en dan heb je natuurlijk een basistechniek waar de meeste spelers van Hertha na 20 jaar trainen nog niet bij in de buurt komen. Afgelopen seizoen heeft Tommy gedurende het seizoen steeds meer laten zien waarom hij vroeger bij een BVO heeft gespeeld. In de voorbereiding is hij later aangesloten, maar tijdens de meegespeelde minuten liet hij alweer zijn kwaliteiten zien. Op welke manier gaat hij ons komend seizoen verrassen?

Mike Nusse

Kwaliteiten: goalgetter, individuele actie, snel.

Een veel voorkomend verhaal, in de jeugd bij Hertha gespeeld en vanuit daar bij de buurtjes gaan kijken. Mike is via Argon bij CSW terecht gekomen en heeft daar tot twee seizoenen geleden gevoetbald. Het eerste seizoen dat Mike bij Hertha voetbalde werd al snel duidelijk dat je zo een speler nodig hebt om bovenin mee te doen en uiteindelijk te gaan promoveren, een goalgetter (definitie: een goede individuele actie en een neusje voor het goal). Al twee seizoenen op rij is Mike topscoorder van dit team en in de voorbereiding heeft hij natuurlijk al zijn goals meegepikt. Het is lekker als je iemand in de aanval hebt staan die bij drie goals niet een versnelling lager gaat spelen, maar gewoon doorgaat naar de 4,5 of 6 goals. Het zou wel fijn zijn als al deze goals ook eens tot het kampioenschap of promotie gaan leiden.

Zoals bij veel spelers te lezen is, hebben zij in de jeugd bij Hertha gevoetbald. Doordat de buurverenigingen wat hoger speelde zijn ze daar gaan kijken om mee te komen met het niveau. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel spelers een kwaliteitsimpuls hebben gekregen. De teruggekomen spelers zijn allemaal nog erg jong en om die reden zit er heel veel potentie in dit team. Hertha begint nog meer te leven en op te vallen. Zo heeft het AD een aantal keer het team gevolgd en een stukje geschreven over de prestaties. Alle spelers zijn ook teruggekomen met maar één doel PROMOTIE!

De vernieuwde kantine draagt ook bij aan de grote supportersaantallen bij thuiswedstrijden. Komend weekend viert Hertha zijn 90e verjaardag, dat beloofd weer een paar mooie dagen te worden met als hoogtepunt de wedstrijd Hertha 1 – Lucky Ajax 1!

Ook voor de aanval komen er weer een aantal jeugdspelers op de deur kloppen. Er komt wat meer concurrentie bij en dat is voor de trainers een fijn idee. In het komend bericht zal de staf in de schijnwerpers staan.

Naar het overzicht