Hertha JO9-2 op dreef tegen Amstelveen

21 november 2017

Drie weken achter elkaar moesten de jongens van Hertha JO9-2 voetballen tegen Amstelveense clubs. Twee keer werd de wedstrijd winnend afgesloten. Zaterdag 11 november was het uit tegen Amstelveen/Heemraad JO9-5.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd was Hertha goed op drift: de bal was merendeels op de helft van de tegenstander, Jort Schoonderbeek en Christon Voortjes hadden in totaal 4 kansen op een doelpunt en keeper Lennon Fransen stopte mooi een schot van de tegenstander. De meegereisde Hertha-supporters voelden dat er een goal voor Hertha in de lucht zat.

Na de korte eerste time-out had Christon nog een kans, maar uiteindelijk was het Daan van Scheppingen die na een goede voorzet van Jules Dekker scoorde. De tegenstander kwam inmiddels ook in het spel en had een mooie kans op een doelpunt, maar keeper Lennon kon de poging weerstaan. Net voor de ‘limonade’-rust probeerde Jim Heij nog op de 0-2 te komen, maar de keeper van Amstelveen/Heemraad stopte de bal.

De limonade deed haar werk, want beide partijen waren na de rust bijzonder actief. Voor Hertha waren er veel corners, waarbij Jules zich als specialist ontpopte. Uit de chaos na zo’n corner wist Jim Heij te scoren: 0-2 voor Hertha. Maar Amstelveen/Heemraad liet het er niet bij zitten en hoewel Daan wist uit te verdedigen, kreeg de tegenpartij toch balbezit en kon scoren. Snel daarna wisten de Amstelveners nog een doelpunt te maken: gelijkspel. Hertha moest nu vol aan de bak. De jongens wisten goed over te spelen en de bal te veroveren. Daan nam een corner en uit de rebound wist hij zelf te scoren (2-3). Vlak voor rust wist keeper Lennon met een schijnbeweging de bal bij aanvaller Jim te krijgen. Helaas miste Jims schot op doel effect. Het was tijd voor de time-out.

Hierna scoorden wederom de Amstelveners en werden de laatste 10 minuten heel spannend. Halverwege wist Jort Kloprogge te scoren: 3-4. Nu was het zaak de voorsprong te verdedigen of nog zelf te scoren. Beide teams deden hun uiterste best, maar de Herthanen wisten de winst te behouden. Komende zaterdag een wedstrijd thuis, tegen FC Aalsmeer JO9-6.