Nederlaag Hertha 1 tegen RKVIC

21 oktober 2017

Met 9 punten uit de eerste 3 wedstrijden is Hertha goed gestart aan de competitie. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen de mannen van RKVIC op het programma.

RKVIC start sterk aan de wedstrijd en Hertha heeft het zwaar. De ploeg uit Amstelveen is goed georganiseerd en Hertha komt maar moeilijk aan voetballen toe. In minuut 12 Veroverd RKVIC de bal op het middenveld en word via snel combinatie spel de rechtsbuiten van RKVIC diep gestuurd. Deze kan op snelheid de verdediging van Hertha passeren en gaat richting de goal. De aanvaller kijkt goed en maakt de 1-0 met een bal in de korte hoek. Hertha ging opzoek naar de gelijkmaker en probeerde het opportunistische voetbal van voor gaande weken weer op te pakken. Helaas kreeg Hertha na 20 minuten de deksel op de neus. Het spel was nog steeds te slap en te sloom. Een verkeerd ingeschatte terug speelbal van Weinreich op Baarslag leidde zelfs de 0-2 in.

Hierna komt Hertha met een antwoord. Sep Reabach weet na een onderschepping Mike Nusse weg te sturen. Nusse gaat op snelheid richting de goal en schiet de bal hard langs de keeper. Zo staat het na 40 minuten spelen 2-1. Hertha gaat op jacht naar de 2-2 maar RKVIC speelt goed en Hertha heeft moeite met de druk van de tegenstander. Dankzij het goede optreden van Bart de Groot en Martijn Zeldenrijk blijft de stand 2-1. In minuut 45 speelt de keeper van RKVIC de bal verkeerd in. Stefan Voll onderschept op een meter of 18 van de goal, maar de scheidrechter fluit (onbegrijpelijk) af voor rust.

De tweede helft gaat van start. Hertha start de tweede helft met een wijziging. Mitchell de Ruiter vervangt Ferdi Balte. Het spelbeeld veranderd aan het begin van de tweede helft niet. Beide teams krijgen kansen maar weten deze niet te verzilveren. In de 75ste minuut vindt de volgende wissel plaats. Ruben Versluis gaat naar de kant voor Donny Nusse. Hierdoor schuift Jur Horsman naar achter en valt Nusse in op de plek van Horsman. Kort hierna wisselt dunsbergen voor de derde keer. Maikel Meinsma wordt ingebracht voor Stefan Voll. Na deze laatste wissel komt Dunsbergen met een aantal tactische wijzigingen. De trainer wil aanvallender gaan spelen om zo een doelpunt te forceren. Helaas resulteert dit niet in het gewenste resultaat. RKVIC profiteert van de ruimte en krijgt in de 80ste minuut een corner. De Hertha verdediging is niet bij de les en de aanvoerder van RKVIC kan vrij inkoppen. Hierna probeert Hertha nog terug te komen maar voetballend wil het niet lukken. Vijf minuten later weet RKVIC wederom te profiteren van de ruimtes die Hertha weg geeft. Een speler van RKVIC kan een hoge bal op de rand van de 16 meter aannemen. Hij omspeelt hierna nog Martijn Zelderijk en rond vervolgens af. Hiermee bepaalt hij de eindstand op 4-1.

Hertha verliest de wedstrijd uit bij RKVIC. Het team kan zich nu twee weken voorbereiden op de volgende wedstrijd om weer voor de winst te gaan. Op 28 oktober staat het duel met Portugal Amsterdam FC op het programma. Wij zien u dan graag op sportpark de Molmhoek om de spelers van Hertha te steunen.