MENU
 

René Stroet is aangesteld als vertrouwenspersoon bij Hertha

10 oktober 2017

Beste sporter, ouder, toeschouwer, vrijwilliger, bestuurslid,

Mijn naam is René Stroet, woonachtig in Vinkeveen en vader van drie kinderen. Twee van mijn drie kinderen voetballen al een aantal jaren met veel plezier bij Hertha. Daarnaast ben ik ook als vrijwilliger actief in de kantine.

Veiligheid op en rond de sportvelden is een onderwerp waar je niet dagelijks bij stilstaat en waarvan je automatisch uitgaat dat het aanwezig is. Echter soms is dat niet het geval, we kennen allemaal wel voorbeelden uit de media. Als ik dat dan hoor of lees sta ik daar als ouder, supporter, en vrijwilliger toch even bij stil. Veiligheid lijkt zo ‘normaal’.

Toen de voorzitter mij vroeg of ik Vertrouwenscontactpersoon (VCP) bij Hertha wilde worden, twijfelde ik geen moment. Ik gun iedereen een veilige en vertrouwde omgeving. Dat ik daarbij in aanraking kan komen met minder leuke zaken besef ik maar al te goed. Wat ik ook positief vind is dat de club hier serieus beleid van wilt maken, de functie van VCP bestond immers nog niet. Het NOCNSF en KNVB pleiten al langer voor een dergelijke functie bij alle sportclubs in Nederland.

De komende periode wordt u met het begrip Vertrouwenscontactpersoon (VCP) geconfronteerd, omdat Hertha hier meer bekendheid aan zal geven. Als VCP ben ik het eerste aanspreekpunt voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft m.b.t. seksuele intimidatie, agressie, pesten, discriminatie of over een concreet incident een gesprek wil met de vereniging. Klachten over de teamindeling vallen hier niet onder. Deze kunt u met de (jeugd)coördinator bespreken. De gesprekken zijn in principe vertrouwelijk tenzij de veilige sportomgeving in het geding komt of omdat de Nederlandse wetgeving de VCP en het bestuur verplichten de vertrouwelijkheid te doorbreken. De VCP behandelt niet zelf inhoudelijk de klachten maar wijst vooral de weg.

U kunt mij regelmatig bij Hertha vinden, langs het veld of in de kantine. En u kunt mij natuurlijk ook privé benaderen op telefoonnummer 0623442348 of e-mailadres rene.stroet@hertha.nl.

Voor meer informatie over Vertrouwens(contact)persoon verwijs ik u naar de website van de KNVB of het NOCNSF.

http://www.knvb.nl/themas/seksuele-intimidatie/vertrouwenspersonen

https://www.nocnsf.nl/grensoverschrijdend-gedrag/vertrouwenscontactpersoon

Naar het overzicht