Hertha JO11-1 speelt gelijk tegen Sporting Almere JO11-2

02 oktober 2017

Zaterdag 30 september speelde het sterrenteam van Hertha de thuiswedstrijd in Vinkeveen tegen Sporting Almere. Hertha kwam 3 keer op achterstand maar het was Kick de Pijper die met 3 goals telkens de achterstand weer weg werkte. Al met al een terecht gelijk spel.

Vorige week was Hertha nog met 0-10 te sterk voor Victoria. In deze wedstrijd was het Mats Linders die tot man of the match werd gekroond. Dit niet alleen door de 5 goals die hij wist te maken, maar ook doordat zowel aanvallend als verdedigend liet zijn wat hij kan.

De wedstrijd tegen Sporting Almere was van een heel ander kaliber. Een sterke tegenstander met goede voetballers. In deze wedstrijd moest Hertha laten zien tot waartoe ze in staat zijn. En Hertha deed dit. In de eerst 15 minuten wist Almere niet wat ze overkwam. Hertha was vele malen sterker, echter werd er verzuimd dit ook in de score zichtbaar te maken. Direct na de aftrap wist Mats via Thiago Kick te bereiken. De keeper van Almere was nog scherp en blokte het schot. Niet kort daarna speelde Mike midden door naar Mats. De bal komt daarna bij Kick terecht die over rechts naar voren loopt en voor geeft op Mats. Zijn schot gaat net 1 meter naast. Dat Hertha het overwicht heeft blijk wel uit het feit dat ze 3 corners achter elkaar krijgen. Helaas komt hier geen goal uit. Bram stuurt na 8 minuten Thiago naar voren die zijn schot in de handen van de keeper ziet belanden. Na 13 minuten kruipt Almere wat uit zijn schulpt. Dit resulteert direct in een grote kans. Het is de paal die ervoor zorgt dat het nog 0-0 blijft. Sam is scherp en zorgt dat de bal tijdig weg wordt geschopt voordat Almere alsnog weet te scoren. Toch is het Almere die na 17 minuten als eerste het net weet te vinden. Door een fout in de verdediging van Hertha kan een speler van Almere alleen op Mike aflopen. Hij is scherpt in tikt de 0-1 binnen. Dit is tegen de verhouding in. Gelukkig is het niet kort daarna Mike die vanaf de achterlijn direct Kick weet te bereiken met een strakke pass. Kick rent alleen op de keeper van Almere af en schiet snoeihard tussen zijn benen door de 1-1 binnen. En Hertha blijft de druk erop houden. Thiago en Raslen combineren er aan de rechterkant op los en bereiken Kick die deze keer de bal niet goed raakt waardoor de keeper eenvoudig de bal kan pakken. Vlak voor rust krijgt Almere een corner. De kleinste man van het veld, Sam, kopt de bal weg. Hertha wil de counter inzetten, maar Almere pakt de bal af en staan zo ineens alleen voor keeper Mike. Met een prachtige duik heeft Mike de bal klemvast en blijft het gelijk.

De tweede helft laat een heel ander beeld zien. Almere past zijn spel wat aan en krijgt meer grip op de wedstrijd. In de 3e minuut is het dan ook raak. Almere krijgt een corner. Deze wordt nog weggewerkt, echter de afvallende bal komt voor de voeten van een Almere speler die vanaf 12 meter de bal net onder de laten in de goal schiet. 1-2. Lang kan Almere niet genieten van deze voorsprong. In de volgende minuut komt de bal via Mike en Thiago bij Kick terecht. Zijn eerste schot wordt door de keeper nog gepareerd echter de bal weet hij niet vast te houden en zo lukt het Kick om wederom de gelijkmaker te maken. Het staat 2-2. In een volgende aanval krijgt Loek de bal op rechts en stuurt Julian wat naar voren. De voorzet wordt helaas op de paal gekopt. Almere scoort direct in tegenaanval hun 3e van de dag. Een prachtige volley zorgt ervoor dat Hertha weer op achterstand staat. In de 17e minuut komt Thiago na een mooie aanval tot schot. Zijn bal beland op de weer op paal. Met nog 5 minuten te spelen stijgt de spanning. Zowel in het veld als er langs. De toeschouwer moedigen de spelers aan en het is enorm spannend. Lukt het Hertha om nog langs zijn te komen of is het toch Almere die de overwinning mee zal nemen. 2 minuten voor tijd gooit Sam de bal in naar Kick. De Bal belandt bij Loek echter schiet hij deze bal over. Hertha gaat er vol voor en creëert meerdere kansen. Zo krijgt Mats een schotkans die door de keeper nog gepakt wordt. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd is het weer Kick die raak schiet. Zijn eerste schot gaat via de keeper nog tegen de paal (3e keer). De terugketsende bal komt bij Thiago op links die voorzet. Voor de tweede keer in 1 minuut schiet Kick weer tegen de paal (4e keer). De bal komt terug en in de kluts is het dan toch raak voor Kick. Hij schiet de 3-3 in en dat wordt gevierd alsof de overwinning is behaald. De scheidsrechter fluit direct af.

Al met al een hele spannende wedstrijd die uiteindelijk in een terecht gelijk speel is geëindigd.

Volgende week speelt Hertha een uitwedstrijd in Huizen tegen HSV Zuidvogels JO11-2. De aftrap is om 10.15 uur.