Hertha MO13-2 wint ook 2e wedstrijd

18 september 2016

Afgelopen zaterdag 17 september speelde de meiden onder de 13 hun tweede competitiewedstrijd tegen de Buitenboys uit Almere. De wedstrijd begon om 11.15 uur. Er was veel publiek aanwezig om de huidige koploper in de 3e klasse aan het werk te zien. Fenna Wielink was niet van de partij.

En het publiek werd beloond. De Hertha meiden met als aanvoerdster June Heemskerk trok meteen ten strijde richting het doel van Almere. Dat leidde meteen tot een aantal schietkansen voor Tamara Peters en Lotte van Eenennaam. Na 10 minuten spelen opende de goed spelende Lotte de Jong de score met een prima afstandsschot uit een afvallende bal: 1-0. Hertha bleef aanvallen en uit een corner, die genomen werd door Sterre de Jong, scoorde een verdedigster van Buitenboys: 2-0. Maar Hertha wilde meer en dat verdiende ze ook. Noa Leeflang schoot de bal uit een van de aanvallen keurig binnen: 3-0. Nog voor de rust scoorde de Buitenboys tegen 3-1, ondanks de sterke verdediging van Hertha die bestond uit Alyssa Hoekman, Nienke Dordregter, Sophie Moerman en Manon Vousten.

De tweede helft verliep anders en moesten de Hertha meiden gaan knokken voor de bal. Dat leidde tot mooie duels. Ook Annabel Twaalfhoven die op doel stond kreeg het wat drukker. Het was echter Hertha die de voorsprong vergrootte. Een knappe loopactie van Sterre de Jong werd keurig binnen geschoten: 4-1. Daarna werden de Buitenboys sterker met name in de counter. Dus werk aan de winkel in de verdediging. De Buitenboys kwamen niet verder dan 4-2. Indy Prins viel vroegtijdig uit maar met z’n allen en de twee meiden die nog niet genoemd waren Emma Dolman en Jessica Leeflang werd de overwinning over de streep getrokken. Prima gedaan meiden, de coaches waren erg tevreden na afloop. Dankzij deze overwinning blijven de meiden gedeeld koploper met nog twee teams: Waterwijk en FC Almere.